Шеик нуди Мбапеа, цијена - "права ситница"

Г.С.
Шеик нуди Мбапеа, цијена - "права ситница"

МАДРИД - У животу су извјесне само три ствари - смрт, порез и (чини се) прелазак Килијана Мбапеа у Реал Мадрид.

Прије неких годину дана је дјеловало да је све спремно да Француз обуче бијели дрес, али се то није догодило. Одлучио је да остане у Пари Сен Жермену и продужио уговор на још двије године. Једну је одрадио, али је и недавно обавијестио руководство клуба да не жели да потпише нови продужетак сарадње. То значи да би по завршетку сљедеће сезоне 24-годишњи голгетер могао да напусти Париз као слободан играч, што је изазвало панику, али и љутњу међу катарским власницима француског клуба.

Шеик Тамим бин Хамад ал Тани нашао се увријеђеним Мбапеовом одлуком и дао је ултиматум одличном голгетеру и његовим агентима. Најплаћенији играч ПСЖ-а мора до краја мјесеца или да продужи уговор који му се завршава идућег љета или да оде. Треће опције нема јер Парижанима не пада на памет да без одштете пусте суперзвијезду коју плаћају 72 милиона евра годишње. Наводно је ријешио да га прода већ овог љета како се не би догодило да оде без обештећења.

Медији пишу да је катарски богаташ убрзо послије састанка у Дохи са Мбапеовим представницима већ контактирао са Мадриђанима и понудио им да купе сјајног нападача за 200 милиона евра, плус додатних 50 милиона уколико као играч "краљевског" клуба освоји "Златну лопту". Јасно је, дакле, да имамо ново поглавље у причи о Мбапеовом доласку у Реал Мадрид.

Чак и послије одлуке да остане у Паризу иако је долазак у Мадрид био "већ виђен", није се баш стекао утисак да је Реал, односно Флорентино Перез, одустао од намјере да једног дана ангажује Килијана Мбапеа. Француски репрезентативац је током шест година за ПСЖ одиграо 260 утакмица, постигао 212 голова и уписао 98 асистенција.

Како је Карим Бензема одлучио да оде у Саудијску Арабију, мјесто првог шпица је остало упражњено. Уз дужно поштовање за континуитет добрих игара и голова, као и одличне игре у репрезентацији Шпаније, заиста би било изненађење да 33-годишњи Хоселу буде први избор Карла Анћелотија у сезони која предстоји, а у којој је циљ Реала повратак на врх Европе и Примере.

Како год било, Мбапе је на потезу, има времена до почетка припрема да се изјасни.

Месијев савјет

Шпански медији писали су о томе да је Мбапе већ причао о свом потезу са Леом Месијем, највећом иконом Барселоне и највећим ривалом Реала, а наводно су познате и Аргентинчеве ријечи упућене Французу.

- Више бих волио да одеш у Барселону, али ако желиш да одеш у Мадрид, уради то. Ти заслужујеш Реал. Побједнички пројекат - наводно је Меси рекао Французу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана