Шеф стручног штаба Лакташа има максималан учинак: Старчевић без грешке

Дарко Пашагић
Foto: Г.С.

ЛАКТАШИ - Шеф стручног штаба Лакташа Слободан Старчевић у првих шест мечева у новој сезони сједећи на клупи два клуба остварио је максималан учинак.

Првенство је започео на клупи Борца из Козарске Дубице са којим је у првом колу приредио велико изненађење у Угљевику, гдје је његов тим као гост освојио сва три бода (2:1). 

Истим резултатом, али на својим “Ђоловима” Дубичани су у другом колу савладали Славију, а онда је стигао позив из Лакташа, који искусни тренер није могао да одбије. 

Са новим клубом Лакташима, који је првенствену трку започео са два пораза, нанизао је четири побједе, а у свакој од њих његови изабраници су постизали по четири гола. Прво је у трећем колу пао Љубић (4:0), а онда на гостовању Вележ у Невесињу (2:4). Идентичним резултатом на гостовању у Омарској обезбијеђен је пролаз у осмину финала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”, да би у петом колу шампионата у Лакташима пала и зворничка Дрина (4:0). 

- Прво би се осврнуо на прва два меча док сам сједио на клупи Борца. За разлику од осталих прволигаша Српске са припремама смо почели знатно раније и циљ нам је био да екипу у којој је било доста новајлија што боље уиграмо. Наш приоритет током паузе био је да на “Ђолове” доведемо што већи број младих играча из бањалучког Борца, Рудар Приједора, Козаре и Звијезде 09 и то је био може се рећи кључ успјеха - нагласио је Старчевић. 

Није много размишљао послије позива из Лакташа.

- Са челним људима клуба сам се брзо договорио, а њихове жеље и амбиције да постану шампиони и пласирају се у виши ранг поклопиле су са мојима. Знао сам да моја нова екипа посједује велики офанзивни квалитет, који је требало ставити у први план. Бољом организацијом у дефанзиви то је постало знатно видљивије и због тога не би требало да чуди да смо у четири меча постигли чак 16 голова. Вјерујем да има још доста простора за напредак и да ћемо ићи узлазном путањом - наставио је Старчевић. 

У наредних десет дана његове изабранике очекују три првенствена окршаја. Већ у суботу су гости код БСК-а, у сриједу дочекују Сутјеску, а онда 21. септембра гостују код Борца. 

- “Романтичари” се налазе у незахвалној ситуацији, али сигурно имају далеко већи потенцијал од садашњег бодовног салда. Сутјеска је и на гостовању у Градишци против Козаре показала да њихово искуство може увијек донијети добар резултат, а Дубичане веома добро познајем, јер сам их донедавно тренирао. Сигурно сваки од ових сусрета биће веома захтјеван на свој начин. Међутим, ако желимо да будемо шампиони морамо да будемо на побједничком колосијеку - додао је Старчевић. 

Прикључак

Када је преузимао клупу Лакташа Слободан Старчевић је рекао да је први циљ да се што прије покуша ухватити прикључак са водећим екипама.

- Знатно смо поправили пласман, али и даље заостајемо за Звијездом 09 три бода. Побједом над њима у првом колу, док сам био на клупи Борца, на неки начин сам индиректно помогао Лакташима да тај заостатак не буде већи. С друге стране, Лакташи су имали веома лош старт. Ако се можда може прогледати кроз прсте пораз у дербију на отварању од Рудар Приједора није се никако смио десити да се на гостовању код Слободе у Мркоњић Граду вођство од 2:0 на полувремену претвори у пораз од 2:3. То су три бода, која нам недостају у овом тренутку - нагласио је Старчевић и додао да су уз Лакташе највећи фаворити за освајање титуле Звијезда 09 и Рудар Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана