Седморица навијача покушала побјећи из Грчке, ухапшени с ножевима и палицама у комбију

GS
Foto: GP

Настављају се хапшења хрватских хулигана који су у ноћи између понедјељка и уторка учествовали у великим нередима у Атини против групе грчких хулигана уз помоћ навијача Панатинаикоса. Према информацијама које посједују грчки медија, ухапшено је више од 100 људи, а већина су хрватски држављани.

Такође, јављају како су седморица Хрвата приведена послијеподне на граници са Сјеверном Македонијом. Комбијем су покушали побјећи из Грчке и вратити се у Хрватску, али у томе их је спријечила тамошња полиција. Грчки портали пишу да су у комбију пронађени ножеви и палице за које се вјерује како су били кориштени у атинском хаосу.

Предвиђа се се како ће ухапшени бити задржани барем мјесец дана у истражном притвору у Грчкој. Бед Блу Бојсима, који су повезани с убиством Грка Михалиса Кацуриса пријети доживотни затвор, а наводно већ и постоје докази о томе ко је убица несретног 29-годишњег навијача АЕК-а. 

Начелник главног штаба грчке полиције водиће интерну истрагу о синоћњим догађајима у Атини, гдје је у сукобу чланова навијачких група уочи двобоја АЕК - Динамо у квалификацијама за фудбалску Лигу шампиона смртно страдао 29-годишњи навијач домаће екипе.

Истрага би се требала бавити пропустима грчке полиције која није спријечила долазак Динамових навијача у Атину, иако је о томе била упозорена од стране хрватских и црногорских колега најмање два дана унапријед, приопћено је у уторак, преноси Вечерњи.хр

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана