Савићевић о фудбалу некад и сад: Смор је гледање превише утакмица

ГС
Савићевић о фудбалу некад и сад: Смор је гледање превише утакмица

ПОДГОРИЦА - Некадашњи газда Милана, данас покојни Силвио Берлускони неизмјерно је волио Дејана Савићевића и једном приликом је за њега рекао: “Када Савићевић игра, на стадиону се сама од себе упале сва свјетла, чим изађе пада мрак!”. Данас, када Дејо нешто каже, то се испрати са пажњом и има тежину.

Легендарни ас Црвене звезде и Милана сматра да на телевизији данас има превише утакмица и да не може да гледа више од два меча дневно. Он је у разговору за “Јутјуб” канал новинара Ђанлуке Росија открио да је недавно промијенио телевизијски канал након што је видио да је утакмица Милана и Венеције ријешена након само пола сата игре. Као предсједник Фудбалског савеза Црне Горе има и обавезу да гледа и друге утакмице.

- Пратим Милан, али не толико као претходних година, јер морам да пратим овдашњи фудбал. Мислим да сада има пуно фудбала на телевизији. Ако гледам, гледам Милан или наше играче из иностранства попут Адама Марушића и Николе Крстовића - рекао је Савићевић.

Потом се дотакао поменутог меча Милан - Венеција, који је завршен резултатом 4:0, а сва четири гола су постигнута у првих пола сата. Као и увијек, био је директан.

- Гледао сам пола сата утакмице против Венеције и промијенио канал, а већ је било 3:0. Да није било других утакмица сигурно бих остао да видим до краја, али послије 40 минута, 3:0... Шта имате да видите у другом полувремену? Гледање више од двије утакмице стварно је превише - додао је Савићевић.

Дугогодишњи репрезентативац причао је и о успоменама које има на свој Милан, али и о снази некадашње Серије А.

- Имам јако лијепа сјећања. Било је то вријеме када је Милан побјеђивао, готово сваке године смо били финалисти Лиге шампиона. Сада се цио европски фудбал мало промијенио. Када сам играо у Италији, Премијер лига је била смијешна у поређењу са италијанским првенством: били су тимови треће категорије. Данас имају снажно првенство и доминирају - закључио је Савићевић.

Манчестер јунајтед

Једну од најбољих партија у каријери популарни Геније одиграо је против једног енглеског клуба Манчестер јунајтеда у финалу европског Суперкупа 19. новембра 1991. године на “Олд Трафорду”. Савићевић је тада чуда правио на терену, али “ђаволи” су славили са 1:0 и освојили трофеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана