Савићевић критиковао Пиксија због Тадића: Ја бих другачије поступио на његoвом мјесту

Танјуг
Савићевић критиковао Пиксија због Тадића: Ја бих другачије поступио на његoвом мјесту

БЕОГРАД - Да сам био на мјесту селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија вратио бих кући капитена репрезентације Душана Тадића послије изјава по завршетку меча са Енглеском на Европском првенству, изјавио је предсједник Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејан Савићевић.

Тадић није био стартер на мечу првог кола групе Ц на ЕП против Енглеске (0:1), а у игру је ушао у 61. минуту.

Он је послије меча изјавио да је требало да почне ову утакмицу, пошто сматра да је најбољи играч у селекцији Србије.

Тадић се касније извинио селектору и саиграчима због ове изјаве. Србија је завршила такмичење на ЕП на посљедњем мјесту на табели групе Ц са само два бода.

-Не знам зашто се Тадић љутио ако је Пикси рекао да ће да га стави другу утакмицу да почне, да је потребан свјеж. Да у 36. години да изјаву гдје каже да је најбољи и да је најспремнији... Ја сам завршио каријеру са 35 година и знам какав сам био када сам завршавао каријеру и никад то не бих изјавио. Са 25 година да, са 35 година бих ћутао и био бих срећан да будем у кругу репрезентације - рекао је Савићевић у подкасту “Спотлајт”.

-Пикси је погријешио што му се није захвалио пред ово ЕП. Оборио је све те рекорде које је гањао и требало је да обори. Мислим да је требало да му се захвали, а послеиј већ кад га је повео и рекао му да ће играти другу утакмицу од почетка, да то изјави ја бих га лагано вратио кући у Београд. То би му био мој одговор - додао је Савићевић.

Он је потом открио шта је рекао Стојковићу после меча двије селекције у Подгорици у квалификацијама за ЕП.

-Ја сам Пиксију говорио послије наше утакмице у Подгорици да размисли да му се захвали и да нађе друго рјешење. Тадић је био најслабији на терену. Да није ушао Влаховић и да ми нисмо имали пех да ли је био фаул или није био фаул, Црна Гора не би изгубила ту утакмицу - истакао је председник ФСЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана