Саутгејт: Одлазим са мјеста селектора Енглеске ако не освојимо ЕУРО

Танјуг
Foto: Телеграф

ЕРФУРТ - Ако не побиједимо, вјероватно више нећу бити овде. Ово би могла да буде последња шанса, изјавио је данас селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт уочи почетка Европског првенства у Нјемачкој, преноси АП.

Саутгејт има уговор са Фудбалском асоцијацијом Енглеске (ФА) до краја године.

“Мислим да половина селектора одлази послије турнира - то је природа међународног фудбала”, рекао је Саутгејт у интервјуу за нјемачки Билд.

Саутгејт (53) је селекцију Енглеске преузео 2016. године. Енглеска је актуелни вицешампион Европе, пошто је прије три године у финалу ЕП послије пенала поражена од Италије.

“Овде сам скоро осам година и били смо близу. Знам да се не може увијек стајати пред аудиторијумом и говорити: 'Молим вас, учините још мало', јер ће људи у једном тренутку изгубити вјеру у вашу поруку. Ако желимо да будемо велики тим, а ја желим да будем врхунски тренер, онда морате да пружите резултате у великим тренуцима”, истакао је Саутгејт.

ЕУРО ће бити одржан од 14. јуна до 14. јула у Нјемачкој, а Енглеска ће играти у групи Ц са Србијом, Словенијом и Данском.

Енглеска ће први меч на ЕП одиграти 16. јуна против Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана