Саудијци би да протјерају Роналда из земље

ГС
Foto: Танјуг/АП

Легендарни фудбалер Кристијано Роналдо прошлог љета је у једном од највећих трансфера у историји фудбала стигао у Ал-Наср из Саудијске Арабије.

Али, изгледа да су Португалац и јавност Арабије ушли у конфликт.

Очекивало се да ће шестоструки освајач "Златне лопте" и један од најбољих фудбалера у историји доминирати у Арабији и довести свој Ал-Наср до шампионске титуле, али ствари не иду по плану за 38-годишњака.

Ал-Наср је у претходном колу са 2:0 изгубио од Ал Хилала и сада има три бода мање и утакмицу више у односу на лидера шампионата Ал Итихад.

Револтиран због пораза, прозивки са трибина и скандирања Лионелу Месију након утакмице против Ал Хилала, Кристијано Роналдо се прије изласка у свлачионицу ухватио за међуножје, а та његова реакција изазвала је буру у Саудијској Арабији. Иде се толико далеко да се предлаже његова суспензија и протјеривање из земље.

Тако је адвокат, Нуф БинТ Ахмед најавила кривичну пријаву против Португалца и покретање петиције за његово депортовање.

"Не пратим спорт, али чак и да је добацивање Ал Хилалових навијача испровоцирало Роналда, он није знао како да одговори на то. Његово понашање је био злочин. Непристојан чин у јавности, који се води као кривично дјело за које слиједе хапшење и депортација уколико је починилац странац. У вези са тим поднијећемо петицију надлежном министарству за контролу јавног реда и мира", написала је на свом Твитер налогу.

 

Угледни спортски новинар из Саудијске Арабије, Озман Абу Бакр оцијенио је Роналдов потез "неморалним и непристојним" и поручио Ал Насру да раскине уговор са нападачем, преноси " ThePeoplesPerson".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана