Саша Керановић, тренер Омарске: Нема страха од фаворита

Дарко Пашагић
Саша Керановић, тренер Омарске: Нема страха од фаворита

ОМАРСКА - Послије 13 одиграних кола прволигашког каравана фудбалери Омарске налазе се на посљедњој позицији са осам освојених бодова, а прилику да се покрену са мртве тачке имаће у недјељу од 13.30 часова, када на свом терену дочекују Рудар Приједор, који се бори за шампионску титулу и повратак у премијерлигашко друштво.

Пред комшијски окршај шеф стручног штаба Омарске Саша Керановић свјестан је снаге ривала, али је наглашава да нема страха од фаворита.

- Наш мотив у овом сусрету је да евентуалном побједом наставимо борбу за опстанак, а “рудара” да са бодовима остану у бици за титулу. Видјећемо чији ће мотив бити јачи - нагласио је Керановић.

Он за овај сусрет не може да рачуна на повријеђеног капитена Владана Анђића и Драгослава Јовичића, који има три жута картона.

- Практично цијелу јесен муку мучимо са картонима и повредама, тако да ово за нас није никаква новост. Свјесни смо да нас против Приједорчана очекује изузетно тежак задатак, али морамо да пружимо и више од максимума, ако желимо да остваримо повољан резултат - наставио је Керановић.

Екипу је заједно са играчем Анандом Крецељом преузео послије осмог кола послије одласка дотадашњег тренера Златка Јелисавца.

- До тада сам био његов помоћник и наставили смо да се боримо како знамо и умијемо. Тешко је објаснити да имамо овако мали број бодова, када се погледају наше игре. У досадашњем дијелу сезоне нико нас није надиграо, али увијек недостаје мало да сусрет завршимо са бољим резултатом. Некада је то деконцентрисаност наших играча пред голом противника, некада и срећа, а некада нешто треће. Надам се да ће се то промијенити у наставку сезоне - рекао је Керановић.

Иако је Омарска на посљедњем мјесту вјерује да се опстанак може обезбиједити.

- Жеља нам је да у ова четири преостала јесења кола освојимо што више бодова и да много не заостанемо за осталим противницима у борби за опстанак. А, онда да током зимске паузе и припрема добро засучемо рукаве - истакао је Керановић.

Сматра да би испадање Омарске из прволигашког друштва била велика штета за фудбал Републике Српске.

- Познато је да наше домаће мечеве посматра велики број навијача и на томе нам могу позавидјети далеко већи клубови па чак и неки премијерлигаши. Публика нам је велики вјетар у леђа и помаже нам не само навијајући. Иако практично немамо неког значајније спонзора успијевамо да колико-толико нормално финансијски функционишемо, а за то су највише заслужни становници Омарске и околних мјеста, пријатељи клуба, који својим донацијама омогућавају да клуб буде у елити Српске, гдје ће надам се остати и наредне сезоне - додао је Керановић.

Домаћи фудбалери

Ријетко се који клуб, а поготово у прволигашком рангу може похвалити да је његов први тим састављен углавном од домаћих фудбалера.

- У овом тренутку више од 90 одсто наших играча је или поникло у Омарској или је из околних клубова. Таква оријентација клуба је већ дуги низ година и на томе свима у Омарској треба одати велико признање - нагласио је Керановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана