Саша Кајкут, директор Омладинске школе: Циљ стварање академије

Г.С.
Саша Кајкут, директор Омладинске школе: Циљ стварање академије

БАЊАЛУКА - Саша Кајкут, нови директор Омладинске школе фудбалског клуба Борац имаће пуно посла у наредном периоду. Бројни су планови, све са циљем да ова омладинска школа настави развој и да у будућности што више првотимаца долази из сопственог погона.

Кајкут је прво захвалио на повјерењу.

- Надам се да ћу га оправдати радом. Увијек може боље и трудићу се да, заједно са сарадницима, доносимо одлуке које ће допринијети да омладинска школа настави напредак. Бројни су планови и желимо да их реализујемо како би дјеца имала најбоље услове. Жеља је да Омладинска школа буде трансформисана у академију. Највећа ставка је побољшање инфраструктуре. Омладинска школа имаће четири нова терена, око стадиона ФК БСК, а ту је и изградња интерната - објаснио је Кајкут.

Кајкут истиче да је Борац препознат као одлична средина за развој фудбалског талента.

- Ми желимо да свако дијете и са бањалучке регије, али и шире, прихватимо као дио наше фудбалске породице. Рад са млађим категоријама захтијева пуно одговорности. Рад, рад и само рад. То је једини пут ка успјеху. Када се сјетим помоћног терена на којем је тренирала моја генерација и када поредим услове за тренинг данас то су два свијета. Тренирали смо у пијеску, а била нам је важна љубав ка фудбалу. Из моје генерације изашло је неколико фудбалера који су направили одличне каријере. Данас је највећи проблем за дјецу велики утицај социјалних мрежа. Сматрам да дјеца губе превише времена на друштвеним мрежама, видео-игрицама, модерним технологијама - додао је Кајкут.

Присутан је и проблем  који стварају “ловци на таленте”.

- Велики проблем су и бројни менаџери који родитељима обећавају куле и градове, а често им причају нереалне приче. Спремни смо и са тим да се ухватимо у коштац и да заштитимо дјецу. Наша школа крцата је талентом и потенцијал је огроман. Ми ћемо се трудити да преданим радом задржимо свако талентовано дијете. Жеља нам да од њих направимо добре људе и врхунске спортисте те да створимо играче који ће сутра бити носиоци игре сениорског погона ФК Борац. На нама је да радимо на томе - рекао је Кајкут.

Иначе министар безбједности БиХ Ненад Нешић нови је члан Управног одбора фудбалског клуба Борац. Он је дошао на приједлог новог предсједника Горана Лукића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана