Сарадња БСК-а и Борца за бољу будућност фудбала

Г.С.
Сарадња БСК-а и Борца за бољу будућност фудбала

БАЊАЛУКА - У нову сезону Фудбалски клубови Борац и Фуд БСК улазе са заједничким циљем-да постану јачи него икад. Након што је 19.септембра 2022.године стављен параф на уговор о заједничкој сарадњи куцнуо је час да клубови крену да сарађују у реализацију многобројних пројеката, од којих су кључни они на развоју инфраструктуре на и око стадиона ФК БСК.

ФК Борац учиниће све што је потребно да се фудбалска романтика врати на „Чаире“ и да БСК поново израсте у један од препознатљивих симбола бањалучког фудбала. Први корак ка томе је стварање предуслова за несметан рад како би у редовима БСК-а стасавале нове генерације играча и тренера, па тако већ наредног мјесеца започињу радови на изградњи нових терена са природном и вјештачком травом.

ФК БСК добиће укупно четири терена, главни са природном травом, те три са вјештачком подлогом, а на овим теренима тренираће и селекције ФК Борац.

-На овај начин, заједничким снагама, допринијећемо даљем развоју фудбалске инфраструктуре у Бањалуци, неопходне за искорак.  Жеља свих нас је да Борац и БСК, раме уз раме, једно другом буду од користи и при руци, и да постану примјер успјешне сарадње на свим нивоима.Жеља свих нас је да ФК БСК постане идеална средина за даљи напредак младих играча, средина у којој ће млади играчи добити прилику да докажу сав свој таленат и да на најбољи могући начин премосте најтежи пут у развоју играча-прелазак из омладинских у сениорске воде. ФК Борац даће пуну подршку, и играчки, и тренерски, у остваривању тог циља, а увјерени смо да ће се о фудбалу који се игра на „Чаирама“ тек причати- наводи се у саопштењу Борца

ФК БСК играче Прву лигу Републике Српске.  Играчки кадар биће састављен од младих фудбалера из бањалучке регије, а за новог шефа стручног штаба именован је Бојан Пузигаћа који ће 3.јула одрадити први тренинг са екипом. Уводни дио припрема биће обављен у Бањалуци, а потом слиједи одлазак на Влашић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана