Шараба преузео Леотар

Дарко Драгичевић
Шараба преузео Леотар

ТРЕБИЊЕ -Зоран Шараба (53) је именован за новог шефа стручног штаба Леотара. Шараба је рођен у Требињу, а фудбалско име изградио је у Војводини, за коју је играо од 1990. до 1998. године.

Након тога је наступао у иностранству за клубове из Грчке, Аустрије и Њемачке.

Што се тиче стручног рада, Шараба је познат као тренер који је постизао одличне резултате са омладинским категоријама и у развоју младих играча, што је и један од стратешких приоритета нашег клуба у будућем периоду.

У новосадској Војводини је тренирао многе играче који су касније наступали за европске клубове и били репрезентативци (Панков, Роцков, Милинковић-Савић…).

Био је и тренер Бродарца са којим је освојио титулу омладинског шампиона Србије и пласирао се у Лигу шампиона. У иностранству је радио у Ал Арабију (Кувајт), гдје је освојио шампионску титулу.

Што се тиче сениорског фудбала, као тренер је радио у Новом саду, Рудару из Пљевања и Кому, а посљедњи ангажман је имао у Кувајту.

Шараба ће бити званично представљен на стадиону „Полице“ у четвртак 27. јуна у 18:30 часова, а прозивка ће бити одржана у понедјељак, до када ће бити познат и комплетан састав стручног штаба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана