Само једном је "репризирано" финале Мундијала, да ли ће то учинити и Хрватска и Француска?

Анадолија
Foto: Танјуг

ДОХА - Полуфинално узбуђење на Свјетском фудбалском првенству у Катару почиње данас, окршајем Аргентине и Хрватске.

Интересантно је да уколико Хрватска и Француска прођу у финале, након више од 30 година десиће се да двије репрезентације два пута заредом играју финале Мундијала.

Хрватска и Француска су 2018. године на Свјетском првенству у Русији играле финалну утакмицу, у којој су Французи славили са 4:2 и освојили свој други наслов првака. 

У случају да Хрватска вечерас побиједи Аргентину, а Француска сутра елиминише Мароко, "Триколори" и "Ватрени" поново ће након четири године одмјерити снаге у финалу Мундијала. 

То се досад само једанпут десило у историји свјетских првенства, а пошло је за руком репрезентацијама Аргентине и тадашње Западне Њемачке. 

Двије репрезентације су играле финале Свјетског првенства 1986. године у Мексику, у којем је славила Аргентина са 3:2 и освојила свој други наслов првака. 

Четири године касније, у финалу Мундијала одржаног 1990. године у Италији, славила је Западна Њемачка резултатом 1:0, освојивши трећи наслов првака. 

Навијачима репрезентације Хрватске свакако може бити важна информација да освајач наслова првака 1986. и 1990. није био исти, односно да је један освојила Аргентина, а други западна Њемачка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана