Само један клуб за који је играо Роналдо није му честитао 39. рођендан

ГС
Само један клуб за који је играо Роналдо није му честитао 39. рођендан

Један од најбољих фудбалера у историји Кристиано Роналдо данас слави 39. рођендан, а међу клубовима за које је наступао само Реал Мадрид није упутио честитку Португалцу.

 Спортинг, Манчестер Јунајтед,Јувентус  и репрезентација Португалије упутили су честитке путем друштвених мрежа, али не и Краљевски клуб.

Роналдо је најбољи стријелац у историји Реал Мадрида и најбољи је стријелац клуба свих времена са 451 голом, што је 119 погодака више од Бенземе који је други најбољи стријелац Краљевског клуба икада.

Роналдо је с Реалом освојио 16 трофеја, од чега четири Лиге шампиона, а 2018. године је за 100 милиона евра појачао Јувентус, након чега је још играо за Манчестер Јунајтед с којим је уочи Свјетског првенства у Катару раскинуо уговор и прешао у Ал Наср.

Португалац и са 39 година бриљира и ове сезоне је у дресу саудијског Ал-Насра је у 25 утакмица постигао 24 гола уз 11 асистенција.

Са 20 голова из 18 утакмица у саудијском првенству је лидер испред много млађих врхунских стријелаца попут Карима Бенземе, Александра Митровића...

У досадашњој каријери освојио је 33 клупска трофеја, Европско првенство и Лигу нација, а што се тиче индивидуалних признања посједује пет Златних лопти, четири Златне копачке, најуспјешнији је стријелац у Лиги шампиона и најуспјешнији стријелац у историји фудбала, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана