Шахтјор изненадио Барселону, Борусија савладала Њукасл

GS
Foto: Barca B

Фудбалери Шахтјора побиједили су вечерас Барселону са 1:0 у мечу 4. кола Лиге шампиона, а Борусија из Дортмунда је код куће савладала Њукасл са 2:0.

Шахтјор је направио највеће изненађење досадашњег тока Лиге шампиона пошто је побиједио фаворизовану Барселону која важи за једног од главних кандидата за освајање титуле.

Украјински шампион је у њемачком граду Хамбургу, гдје игра као домаћин, побиједио голом Данила Сикана у 40. минуту. Трећи гол у овој сезони Лиге шампиона Сикан је постигао послије асистенције Грузијца Гиргија Гочолеишвилија. Иако је до краја Барселона имала неколико добрих шанси, није било промјена резултата.

Барселона је и поред пораза остала лидер групе Х са девет бодова, Шахтјор сад има шест, колико и Порто који касније вечерас дочекује Антверп који нема ни бод.

Борусија је другом узастопном побједом над Њукаслом направила огроман корак ка пласману у нокаут фазу.

Домаћин је повео голом Николаса Филкрига у 26. минуту који је послије центаршута Марсела Сабицера лопту у мрежу послао ударцем главом. Коначан резултат поставио је Јулијан Брант поготком послије контранапада у 79. минуту.

У групи Ф, Борусија сад има седам бодова из четири утакмице, ПСЖ има шест из три, Њукасл четири из четири и Милан два из три. Касније вечерас Милан дочекује ПСЖ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана