Рожман након ремија у Бањалуци: Показали смо заједништво; Мариновић: Недостајао је завршни пас

ГС
Foto: Мондо

Тренер Борца Винко Мариновић и његов колега са клупе Сарајева Симон Рожман свјесни су били и прије почетка прве утакмице четвртфинала Купа Босне и Херцеговине, да ће одлука о проласку пасти тек у реваншу на "Кошеву".

Борац и Сарајево су одиграли без голова на Градском стадиону у Бањалуци па ће путник у полуфинале Купа БиХ бити познат након 14 дана када буде одигран реванш меч на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе".

Симон Рожман, словеначки стручњак са сарајевске клупе је на конференцији за штампу најприје честитао својим играчима на доброј борби, организацији и дисциплини.

"Знали смо да прва утакмица неће много тога да промијени, али сигурно смо направили добру ствар. Задржали што је јако битно, показали заједништво и жао ми је што нас више пута није наградила ситуација. Момци гину након прве утакмице, али многе ствари нам не иду на руку као што је гол из офсајда на посљедњем мечу (против Звијезде 09 прим.аут) итд. Ништа није одлучено, за три-четири дана имамо нову утакмицу (дерби против Жељезничара), вјерујем у ову екипу па идемо тако, меч по меч", рекао је Словенац.

Упитан је и о лошим резултатима Сарајева на посљедњим утакмицама...

"Знате сами како се дрма Сарајево да бацаш 'бомбице' у гардероби! Да бацаш све негативне ствари и све што је лоше. Далеко је од тога. Ми смо остали заједно, мирни смо, знамо шта и како радимо. Сигурно је да нас је мало потрефило лош старт резултата, али вјерујем у момке и наш рад, али сигурно да је то прави пут. 'Фајт, фајт, фајт' за клуб и полако све долази. У грчу смо још то је сигурно, али основне ствари смо вечерас добро одрадили".

Стратег Бањалучана Винко Мариновић признао је да је очекивао тврд меч против Сарајева и додао да ће о проласку у полуфинале одлучивати реванш за двије седмице.

"Знали смо да слабији старт Сарајева није реална слика, очекивали смо овако тврду утакмицу. Сарајево се поставило мало дефанзивније, чекали су шансу из транзиције, док смо ми с друге стране имали једну прилику у првом полувремену коју је голман Сарајева одбранио. У наставку смо имали посјед, лопту више у ногама, тражили ситуацију у задњој трећини, пробали и са измјенама да дођемо до евентуалног поготка, нисмо успјели. Можда нас је мало много прекида пореметило па нисмо успјели да ухватимо ритам утакмице, али све у свему, остаје друга утакмица која ће одлучити о путнику у полуфинале", рекао је Мариновић, који је био задовољан партијом својих изабраника у неким фазама дуела, али сматра да је црвено-плавима недостајао завршни пас или евентуални скок послије прекида да забиљеже побједу, пише Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана