“Ризиковао сам каријеру због Хајдука”: Перишић проговорио након избацивања из тима

GS
Foto: Instagram

Хрватски фудбалер Иван Перишић још једном је прокоментарисао своју ситуацију у Хајдуку, са којим ће се разићи послије само пола године боравка у Сплиту.

Перишић је за викенд избачен из тима од стране тренера Ђенара Гатуза.

Чувени Италијан је касније објаснио да му је Перишић прије двадесетак дана дошао у канцеларију и рекао да би желио да оде.

"Дошао сам у Хајдук у нади да ћемо заједно остварити сан и узети титулу. Имао сам добар уговор у Тотенхему, а и повријеђен сам имао изврсну понуду великог страног клуба, гдје бих имао фантастичне услове за рехабилитацију и барем једнаке шансе за играње као што сам имао овдје. Умјесто тога, на позив управе клуба и навијачког пука, одабрао сам живот без породице која живи у иностранству у нади да могу да помогнем у борби за титулу и пласман у групну фазу Лиге шампиона. У каквом год стању сам био, у сваком трену, па и онда кад сам ушао у игру у Куп утакмици против Динама, мимо препоруке свих љекара, рискирајући повреду која би ми окончала каријеру, давао сам све од себе да остваримо заједнички циљ. Од првог дана до данас држао сам се договора, уговора, постављених правила, али и дане ријечи те сам и два пута послије ЕУРО одбио понуде озбиљних клубова како бих помогао клубу ово љето", рекао је Перишић за "Далматински портал", преноси б92.

Све ово Перишићу јако тешко пада.

"Па ваљда је свима јасно да Хајдук и Сплит нисам одабрао због пара или здравствене његе. У жељи да помогнем сам пуно пута своје здравље и своју породицу ставио у други план и не жалим због тога јер ни не знам другачије, али у недјељу навече је неко други својим иступом одлучио како му моја помоћ више није потребна", додао је он.

Перишић (35) се у Хајдук вратио зимус, након 20 година играња у иностранству.

"Што се тиче прошле сезоне, нажалост, нисмо успјели. Колико год мени неуспјех пада тешко, као и свим момцима и свим навијачима који титулу чекају скоро 20 година, неуспјех је исто дио ногомета. Од кад знам за себе гледам у Хајдук као нешто велико и тако ћу се понашати у тренутку који је изузетно тежак за мене и моју породицу. Желим клубу сву срећу, побједу у четвртак, пласман Европу и освајање титуле, независно о томе ко год био у клубу", закључио је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана