Ривал Борца у Лиги конференција још није комплетирао тим: Аустрија знатно промијенила тим

Г.С.
Ривал Борца у Лиги конференција још није комплетирао тим: Аустрија знатно промијенила тим

БЕЧ - Противник бањалучког Борца у другом колу квалификација за Лигу конференција Аустрија из Беча полако комплетира играчки кадар за нову сезону. Након неколико значајних одлазака, у клубу су довели нове играче те успјели да задрже искусног Рајнхолда Ранфтла.

Десно крило које је прошле сезоне Шалке 04 позајмио Аустрији враћа се у Беч и потписало је уговор до 2026. године. Прошле сезоне за Аустрију је имао четири гола и пет асистенција.

Ранфтл је прешао из ЛАСК-а у Шалке 2021. за 650.000 евра, али никада није успио да се афирмише у овом клубу па је раскинуо сарадњу са њемачким тимом.

- Поносни смо што смо успјели да потпишемо уговор са Рајнхолдом који је био веома значајан играч за нас. Ускоро очекујемо нове потписе - рекао је спортски директор Мануел Ортлехнер.

Према најавама аустријских медија, један од нових играча би требало да буде талентовани Мориц Велс! Овај 18-годишњи офанзивац је дебитовао за Штурм са 17 година и до сада је уписао четири меча у аустријској Бундеслиги. Играо је и против Динама из Кијева у Купу Европе.

Велс је већину времена играо за други тим Штурма. Тамо је постигао 12 голова уз 14 асистенција у 41 утакмици. Аустрија је добила битку за овог младог играча којег су жељели и градски ривал Рапид, те Херта и Болоња.

Бечлије су такође у преговорима са бившим десним беком ЛАСК-а Марвином Поцманом. Недавно је истекао уговор овом 29-годишњаку који је прије Ласка играо за Рапид.

Раније је трофејни клуб довео велико појачање у одбрани. Табор “љубичастих” појачао је хрватски интернационалац и бивши јуниор Шалкеа Тин Плавотић из Рида. У дресу овог тима одиграо је 29 мечева у Бундеслиги постигавши четири гола. Плавотић је поникао у Адмири, из чијег је омладинског погона прешао у јуниорски тим Шалкеа. Након Њемачке отиснуо се у Енглеску, гдје је бранио боје младог тима Бристола, те Челтенема и Барнета прије него што се 2018. године вратио у Аустрију.

Прије њега у клуб су стигли крилни нападач Силва Кани и лијеви бек Хаким Генуш, који је у прошлој сезони наступао за Аустрију Лустенау. Такође, ту је и повратник Филип Хосинер који ће радити и као тренер.

Аустрија и даље не одустаје од појачања па су на листи жеља Патрик Саломон (ТВЛ Електра), Самјуел Сахин Радлингер из Рида те Матеус Тафернер. Очекује се да ће у току сљедеће седмице бечки тим имати већи дио екипе на окупу па ће у стручном штабу Борца моћи да скаутирају ривала.

Клуб су за сада напустили капитен Лукас Мил, офанзивни везиста Никола Доведан, који се договорио о сарадњи са новим њемачким бундеслигашем Хајденхајмом, десни бек Георг Тајгл који је још без клуба, Арманд Смрцка, те Дорон Лајднер којем је истекла позајмица.

Такође, могуће је да ће клуб напустити Доминик Фиц, Кристијан Фрихтл, којег жели Унион Берлин, те Матијас Браундер. Наравно, уз Хариса Табаковића.

Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу конференција против Аустрије на програму је 27. јула у Бечу, док је реванш седам дана касније у Бањалуци.   

Чека се Табаковић

Навијаче Аустрије највише брине статус нападача Хариса Табаковића. Најбољи стријелац клуба налази се на мети неколико италијанских тимова. Заинтересовани су Фјорентина, Ђенова и Фрозиноне и веома лако је могуће да ће промијенити средину. За сада правих понуда није било, а Табаковић је прошле сезоне на 28 утакмица за овај клуб постигао 17 голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана