Ривал Бањалучана силовит на старту припрема: Енигма Табаковић

Г.С.
Ривал Бањалучана силовит на старту припрема: Енигма Табаковић

БЕЧ - Ривал бањалучког Борца у другом колу квалификација за Лигу конференција бечка Аустрија остварила је двије побједе на старту припрема, али навијаче највише интересује статус најбољег играча клуба Хариса Табаковића.

Иако се спомињало интересовање неколико италијанских тимова, међу којима је и Фјорентина, Табаковић је и даље на припремама. Аустријски медији су питали швајцарског нападача босанских коријена да ли остаје у клубу.

- Тренутно ми је у фокусу само Аустрија и припреме. Имам још двије године уговора, осјећам се изузетно пријатно у Бечу и са Аустријом, веома сам срећан! Али не могу да дам коначан одговор на то питање. Не могу обећати да ћу остати. Сви знамо како посао функционише, колико брзо може да се све промијени. Одлука је дефинитивно на клубу - поручио је Табаковић.

Аустрија ће већ данас (субота) имати нову провјеру, а ривал ће да буде Хорн, док ће главну провјеру пред наступ у Европи имати 14. јула када ће им ривал бити турски Галатасарај.

Тренер Михаел Вимер за сада на припремама експериментише па је пружио шансу свим играчима у побједама над Шремсом 5:1, те ФАК 2:0. У другој утакмици у тим су се вратили Матијас Браунедер, Марвин Мартинс и Мануел Полстер. Још се није вратио само голман Кристијан Фрихтл, који је у репрезентацији Њемачке на Европском првенству за младе.

Против ФАКА екипа Аустрије је играла у формацији 3-5-2. У првом полувремену су играли: Кос - Хандл, Галвао, Мајсл - Ранфтл, Холанд, Јукић, Генуш, Келеш - Табаковић, Фриц. У другом дијелу је тренер потпуно промијенио тим и прешао у формацију 3-4-3 па су играли: Ведл - Мартинс, Балтакса, Плавотић - Поцман, Браунодер, Фишер, Полстер - Грубер, Силва, Драме (од 70. Вучић).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана