Реми Реала и Ситија, одлука о финалисти Лиге шампиона пада у реваншу

ГС
Реми Реала и Ситија, одлука о финалисти Лиге шампиона пада у реваншу

МАДРИД - Фудбалери Реал Мадрида и Манчестер Ситија ремизирали су на стадиону Сантиаго Бернабеу у Мадриду резултатом 1:1 у првом полуфиналном сусрету Лиге шампиона па ће одлука о финалисти пасти за осам дана на Етихаду када је на програму реванш.

У репризи прошлосезонског полуфинала, Грађани су загосподарили тереном од самог почетка и створили су неколико добрих прилика у раној фази утакмице.

Де Брујне и Родри су пријетили из даљине, али Куртоа се није дао изненадати. Потом је Халанд шутирао након добре комбинације с Де Брујнеом, али још једном је голман Реала остао несавладан.

Ипак, након тога Реал је успоставио теренску равнотежу, а до вођства је стигао из првог шута према голу Манчестер Ситија. Камавинга је додао до Виницуса, а он сјајним ударцем с врха казненог простора матирао Едерсона за вођство Реала 1:0 у 36. минути.

Нако вођства, Краљеви су у другом дијелу заиграли још боље и први су пријетили у 50. минути. Након фантастичне акције Винициуса, Бенземе и Каварахала у 50. минути, Бензема је шутирао преко гола Едерсона.

Сити је могао до изједначења у 55. минути. Гундоган је додао до Халанда који је био сам испред гола Куртоаа, али га је Алаба стигао и сјајно изблокирао.

И онда, у 67. минути када се чинило да Грађани немају праву идеју како да дођу до гола услиједило је поравњање. Након повратне лопте, Де Брујне је силовито шутирао с неких 22 метра и матирао Коуртоа, који није имао никакву шансу да одбрани овај разоран ударац за 1:1.

До краја сусрета Реал је био нешто бољи, а најбољу шансу имао је Бензема у 78. минути када је главом шутирао након убачаја из слободног ударца, али Едерсон је то одлично зауставио, баш као и сјајан ударац Тучоуаменија са 25 метара и остало је 1:1, преноси Кликс.

Реванш сусрет на програму је наредне сриједе на Етихаду, а у другом полуфиналу Лиге првака сутра се састају Милан и Интер. Финална утакмица у Истанбулу на програму је 25. маја.

Резултат и стријелци:

Реал Мадрид - Манчестер Сити 1:1 (Винициус 36' / Де Брујне 67')
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана