Реал великим преокретом убједљиво побиједиo Борусију из Дортмунда

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

МАДРИД - Фудбалери Реала побиједили су синоћ у репризи прошлосезонског финала Борусију из Дортмунда резултатом 5:2 иако су губили 2:0 на полувремену меча 3. кола Лиге шампиона.

Борусија је на полувремену водила 2:0, на крилима Дониела Малена. Холанђанин је у 30. минуту био стријелац, а у 34. асистент Џејмију Гитенсу.     

Реал је изједначио у размаку од два минута. 

Килијан Мбапе је био асистент у 60. Антонију Ридигеру, а Винисијус Жуниор је у 62. изједначио и тако постигао први од три гола. Преокрет је донио Лукас Васкез у 83. минуту, а затим је погоцима у 86. и 90+3. минуту Винисијус комплетирао хет-трик.

Астон Вила је побиједила Болоњу 2:0 и тако задржала максималан учинак послије три кола. 

Стријелци су били Џон МекГин у 55. и Џон Дуран у 64. минуту.

Штутгарт је голом у 90+2. минуту побиједио Јувентус у Торину. Ривал Црвене звезде у 5. колу Лиге шампиона, 27. новембра на стадиону "Рајко Митић", имао је велику шансу да поведе у 86. минуту голман Јувентуса Матија Перин одбранио пенал Енцу Милоу. 

Пенал је скривио Данило који је морао ван игре због другог жутог картона. Популарне "швабе" су играча више искористили у 90+2. минуту, кад је Мило био асистент, а резервиста Ел Билал Туре стријелац. Душан Влаховић је за домаће играо до 68. минута.  

Дебитант у Лиги шампиона Ђирона је савладала код куће Слован и тако стигла до историјске побједе у елитном такмичењу. Историјску побједу су головима донијели дефанзивци, Мигел Гутиерез у 42. и Хуанпе у 73. минуту.

Арсенал је побиједио Шахтјор 1:0 аутоголом голмана Шахтјора Дмитрија Ризника у 29. минуту. Кај Хаверц је погодио стативу, а лопта се одбила од голмана украјинског шампиона и завршила у мрежи. 

Шансу да дуплирају предност "тобџије" су имале у 77. минуту, али је голман Шахтјора Ризник одбранио пенал Леандру Тросару.

Резултати 4. кола Лиге шампиона: Реал - Борусија Дортмунд 5:2, Јувентус - Штутгарт 0:1, Арсенал - Шахтјор 1:0, Астон Вила - Болоња 2:0, Ђирона - Слован 2:0, ПСЖ - ПСВ 1:1, Штурм - Спортинг 0:2, Милан - Бриж 3:1, Монако - Црвена звезда 5:1.

Данас: Аталанта - Селтик, Брест - Бајер Леверкузен, Барселона - Бајерн, Манчестер Сити - Спарта Праг, Лајпциг - Ливерпул, Атлетико - Лил, Бенфика - Фејенорд, Салцбург - Динамо Загреб, Јанг Бојс - Интер.

Табела: Астон Вила 9 бодова, Монако, Спортинг и Арсенал по 7, Борусија Дортмунд, Брест (-1), Бенфика (-1), Бајер Леверкузен (-1), Реал, Ливерпул (-1), Јувентус по шест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана