Реал и Борусија играју финале ЛШ: Европа чека новог краља

Глас Српске
Реал и Борусија играју финале ЛШ: Европа чека новог краља

ЛОНДОН - Спектакл за крај сезоне! Све очи фудбалског свијета биће усмјерене према Вемблију и великом финалу Лиге шампиона у којем се састају Реал Мадрид - Борусија Дортмунд.

Реал Мадрид ће јурити своју 15. титулу шампиона Европе. У досадашњих 17 финала имају импресивних 14 побједа и показују шампионски менталитет. Тренер Карло Анћелоти ће шести пут водити екипу у бици за трофеј. Досад је освојио четири (по два с Миланом и Реал Мадридом), док је поражен само у епском финалу у Москви против Ливерпула кад је његов тим испустио 3:0. Реал Мадрид је ове сезоне био силовит и у 12 мечева није доживио пораз. Остварили су девет побједа и три ремија.

- У финалу то ништа не значи. Борба  за трофеј доноси посебне емоције и игру живаца. Надам се да ћемо ми бити смиренији и сналажљивији. Свако финале је за мене посебно. Наравно да желим да побиједим ко то не жели али морамо бити хладне главе. Имамо искуство, младост и квалитет све су то наше предности које треба да покажемо на терену, јер смо већ играли овакве  мечеве - рекао је Карло Анћелоти, тренер Реал Мадрида.

И Борусија Дортмун је ове сезоне била одлична, елиминисала је велике фаворите на свом путу до финала попут Пари сен Жермена и Атлетико Мадрида.

Борусија Дортмунд ће играти своје треће финале. Титулу су освојили 1997. године када су савладали Јувентус, док су 2013. поражени од Бајерн Минхена. Тада је у саставу био млади Марко Ројс који ће на финалној утакмици против Реал Мадрида завршити богату каријеру. За њега би освајање титуле било круна каријере.

- Знам шта нас чека. Њихови играчи су навикли на ове тренутке, биће мање нервозни, али то не одлучује да ли ћете добити утакмицу или не. Имају квалитетне играче на свакој позицији, играју миран фудбал,  веома висок пресинг, трче много, али нисмо без шанси. Мораћемо да будемо у врхунској форми, у финалу вам треба и то мало среће и, наравно, да искористите своје шансе. Урадићемо све да побиједимо, имамо шансе ипак је један меч у питању. А заиста би било фантастично да каријеру завршим у омиљеном дресу с трофејом Лиге шампиона. То ће ми бити додатни мотив да се покажем у финалу - поручио је Ројс.

У Лиги шампиона екипе су одиграле 14 мечева. Реал Мадрид је остварио шест побједа уз пет ремија те само три пораза. Гол разлика је 24:19 у корист “краљевског” клуба.

Опроштај легенди

Финални меч Лиге шампиона биће и опроштај за два фудбалска аса. У дресу Реал Мадрида каријеру ће да заврши Тони Крос, док ће се од фудбала опростити и Марко Ројс. Њих двојица имаће велики мотив да своје ионако сјајне каријере заврше са трофејом и да у “пензију” оду као шампиони Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана