Распудић: Нисмо заслужили пораз

Дарко Пашагић
Распудић: Нисмо заслужили пораз

ЗЛАТИБОР – Фудбалери Борца у другој контролној утакмици на Златибору поражени су од новог Суперлигаша Србије, Железничара са 1:2.

Екипа из Панчева до предности је дошла у 30. минуту поготком украјинског интернационалца Јевгенија Павлова.

На 2:0 повисио је Страхиња Јовановић у 59. минуту, а једини погодак за "црвено-плаве" постигао је Федор Предраговић у 73. минуту.

- Остаје жал што нисмо остварили бољи резултат, јер смо у другом полувремену били бољи актер од ривала. У првом дијелу сусрета одиграли смо знатно лошије. Оба поготка која смо примили показују да се задња линија мора још добро уиграти, али не треба заборавити да су у њој била тројица нових играча. Све у свему пред нама је још много рада, јер у екипи је стварно доста новајлија. Биће тешко да се у потпуности уиграмо до прве утакмице другог кола квалификација за Лигу конференције, али учинићемо све да бар старт новог шампионата дочекамо потпуно спремни – нагласио је помоћни тренер Борца Борис Распудић.

Задовољан је игром фудбалера који су на терену били у другом дијелу сусрета.

- Показали су да се и на њих мора најозбиљније рачунати и сигурно је да ће то стручни штаб имати у виду у наредним сусретима. Само нека наставе да раде, као сада на припремама и не требају да се брину за минутажу – додао је Распудић.

Стријелац јединог гола за Бањалучане Предраговић истакао је да је сусрет личио на првенствени.

- Добра утакмица са доста дуела и фаулова, и по многим параметрима изгледала је као првенствена. Ривал је био бољи у првом дијелу сусрета, ми у другом. На оваквим утакмица резултат није у првом плану, најважније је да се добро упознамо, јер је екипа доживјела велике промјене у играчком кадру. Имамо још 20 дана до меча у Бечу и вјерујем да ће то бити много боље када се уиграмо – нагласио је Предраговић.

До краја припрема на Златибору Борац ће имати још два меча, а оба ће бити одиграна у недјељу, 9. јула. Ривали ће бити Јединство Путеви из Ужица и Раднички 1923 из Крагујевца.

Посљедњу провјеру пред излазака на европску сцену Борац ће имати 19. јула у Новом Саду против Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана