Ракитић: Увјерен сам да ће да буде изненађења на Мундијалу

Агенције
Foto: Архива

МАДРИД- Фудбалер Севиље и бивши хрватски репрезентативац Иван Ракитић изјавио је данас да ће Свјетско првенство у Катару бити једно од најнеизвјеснијих у историји Мундијала, преноси шпански "Ас".

"Вјерујем да ће ово СП бити доста изједначено. Вјероватно једно од најнеизвеснијих Мундијала до сада, са пуно изједначених и тешких утакмица. Увјерен сам да ће да буде изненађења у Катару", рекао је Ракитић.

Он је прије четири године са селекцијом Хрватске освојио треће мјесто на Мундијалу у Русији.

"Први пут ћу да уживам у СП на овај начин, из Севиље. Надам се да ће Хрватска далеко да догура, а можда ћу моћи на некој утакмици да их испратим са трибина", додао је Ракић, који се од репрезентације Хрватске опростио у септембру 2020. године.

За Хрватску одиграо је 106 утакмица и постигао је 15 голова. СП ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра.

Ракитић је прије три дана у Риму одиграо ревијалну "Утакмицу за мир" између бивших и садашњих репрезентативаца Италије и остатка свијета. Овај меч био је посвећен легендарном Аргентинцу Дијегу Арманду Марадони, који је преминуо прије две године.

"Дијего пуно значи мени и осталим играчима. Захваљујући Марадони волимо овај спорт, па је заиста било лијепо да му искажемо поштовање на овај начин", закључио је Ракитић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана