Радник постао дио реномиране европске "Кервер" академије

Срна
Радник постао дио реномиране европске "Кервер" академије

БИЈЕЉИНА- Фудбалски клуб /ФК/ Радник из Бијељине и реномирана европска академија "Кервер коучинг", огранак Србија, потписали су данас једногодишњи уговор чија ће реализација утицати на квалитетнији развој Омладинске школе бијељинског клуба, чиме је потврђено настојање руководства "Радника" за унапређење рада са најмлађима.

Директор ФК "Радник" Горан Јањић истакао је да су посљедњих мјесец дана интензивно преговарали са "Кервером" који имплементира свјетски признат метод рада са омладинским школама фудбала.

"Радник је дугорочно посвећен развоју и унапређењу процеса у школи фудбала с циљем унапређења рада са најмлађима, јер смо свјесни да је он у претходном периоду био знатно занемариван", рекао је Јањић и додао да се ради и на побољшању услова рада и исправљању свих грешака из претходног периода руковођења Клубом.

Представник "Кервер коучинга“"Ренато Пирша истакао је да су у Србији присутни девет година, а компанија постоји 40 година на свим континентима у 50 земаља и едукују тренере који прије свега раде са млађим категоријама, а након тога и на обуци играча у омладинским школама.

Он је навео да су радили са врхунским клубовима у региону као што су "Црвена звезда", "ОФК Београд", подгоричка "Будућност", "Динамо" из Загреба.

"Драго ми је да су људи у Раднику свесни важности едукације тренера и рада са млађим категоријама, што је битно ради праћења европских и светстких стандарда у фудбалу, који се рапидно развијају", рекао је Пирша и оцијенио да је подручје Семберије и Републике Српске изузетно и посједује велики број талентованих дјечака.

"Радник је расадник талената и једно од најзвучнијих имена у фудбалу у Републици Српској и БиХ.

Ту смо да помогнемо Омладинској школи, да им дамо смернице, а тренере усмеримо на рад на себи, па тек онда могу да унапреде рад са играчима", закључио је Пирша.

Координатор Омладинске школе фудбала у "Раднику" Игор Милошевић, који је прије седам година био учесник "Керверовог" семинара на првом и другом нивоу, сматра да у златном добу развоја дјечака не треба ништа препуштати случају. "Ово је један од значајних корака на даљој стабилизацији Омладинске школе.

Кроз овај метод желимо да највише утичемо на развој вјештина, односно техничку обученост играча, њихову брзину и квалитет доношења одлука, координацију покрета и њихово самопоуздање", навео је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана