Радник почео с радом: Сивац прво појачање

Д. Д.
Радник почео с радом: Сивац прво појачање

БИЈЕЉИНА - Повратник у фудбалску Премијер лигу БиХ бијељински Радник почео је припреме за наступ у елитном рангу. Наредне сезоне екипа ће имати главни циљ да избори опстанак, а пред стручним штабом је тежак задатак.

Наиме, у тиму ће бити доста промјена. До закључења овог броја нови члан екипе постао је само Елдар Сивац, десни бек Челика који је прошле сезоне био један од најбољих играча зеничког тима. У завршној фази преговора  су са још неколико играча, али у Раднику истичу да не желе ништа да спекулишу и док играчи не потпишу за клуб, не желе да откривају њихова имена.

Тренер Велибор Ђурић је направио план припрема. Већ одраније је познато да ће екипа други дио припрема обавити на Златибору, а прије одласка на српску планину планирана су и два контролна меча. У њима ће шансу добити играчи да се докажу и покушају да изборе мјесто у тиму.

- Остајемо у Бијељини до 11. јула, након чега слиједи одлазак на Златибор. Ту ћемо одиграти три или четири контролне  утакмице, а дефинитивни списак ривала ћемо знати до одласка на планину. Оно што је јасно је да ћемо први меч одиграти против Борца на Градском стадиону 3. јула, док још тражимо ривала за 10. јул. Генералка је планирана 17. јула против добојске Слоге, наравно под условом да не будемо ривали у првим колима - истакао је тренер Радника.

У бијељинском тиму су свјесни шта их очекује у наредној сезони јер ће из Премијер лиге БиХ испасти четири тима.

- Главни циљ наредне сезоне је свакако да избјегнемо борбу за опстанак. Биће изузетно тешка сезона. Премијер лига БиХ је ниво изнад Прве лиге Републике Српске, посебно сад кад ће сваки меч бити значајан јер ће елитни ранг на крају напустити четири екипе. Због  тога морамо добро да се појачамо и уиграмо како бисмо успјели да задржимо статус премијерлигаша - додао је тренер Радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана