Радник опет лидер

Д. Д.
Радник опет лидер

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника вратили су се на лидерску позицију. Након четири кола у којима је би­о други, бијељински тим је искористио пораз Лакташа у Козарској Дубици да се осамостали на врху.

Тренер Велибор Ђурић истиче да је и на почетку сезоне рекао да је циљ екипе да буде при врху и да се и даље не оптерећује толико тренутном позицијом. У јесењем дијелу полусезоне први задатак је био направити окосницу тима за прољећни дио.

Радник је на старту припрема имао девет нових играча, а касније су дошла још четворица, тако да је потребно вријеме да се екипа уигра и направи прави тим.

- Наравно да је лијепо бити на врху, посебно кад се зна да у ових 15 кола нисмо доживјели пораз. То је свакако резултат за похвалу и није га лако остварити, јер је посебно на гостовањима веома тешко. Сви желе да побиједе екипе из врха и бивше премијерлигаше попут Рудар Приједора, Леотара и нас, те су посебно мотивисани. У овом прелазном року довели смо 13 нових играча, тако да је наш циљ на старту првенства био да будемо при врху и да створимо костур екипе коју ћемо надоградити на зиму. Успјели смо у томе, сад смо први и у два посљедња кола све је у нашим рукама како бисмо задржали ту прву позицију. Не оптерећујемо се тиме, чврсто смо на земљи. Рекли смо и на почетку да ћемо искористити шансу ако нам се укаже и ово је сад ситуација која нам одговара. Можемо да будемо задовољни јер смо стално на првој, другој позицији, формирали смо окосницу тима и са оптимизмом можемо гледати у наставак такмичења - истакао је Ђурић.

До краја јесењег дијела шампионата остала су још два кола у којима ће Радник дочекати Романију, а затим иде на дерби против Рудар Приједора, који је један од ривала за прво мјесто. Такође, у посљедњем колу други дерби ће бити одигран у Требињу, гдје ће се састати Леотар и Лакташи.

- У досадашњем дијелу првенства увијек смо ишли меч по меч. Тако је и сад. Размишљамо само о дуелу у недјељу против Романије и спремамо се за то и тек кад буде завршен тај меч, мислићемо о дербију против Рудар Приједора, који излази из резултатске кризе. Сигурно је да ће се водити велика борба до краја - поручио је тренер Радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана