ФК Радник кренуо према титули

Дарко Драгичевић
ФК Радник кренуо према титули

БИЈЕЉИНА -  Јесењи шампион Прве лиге Републике Српске Радник из Бијељине почео је припреме за наставак првенства са само једним циљем а то је да сачува тренутну позицију и избори повратак у Премијер лигу БиХ.

Радник је током зимске паузе довео четири појачања. У Бијељину се вратио Драган Живановић, док су нови играчи везиста Небојша Гаврић и Сташа Баштић као и бек Лука Цуцин. Уз то Андрија Јањић више није позајмљен играч већ је потписао уговор са Радником.

Прве три седмице ће се радити у Бијељини, и у плану је одигравање двије пријатељске утакмице 27. јануар против ОФК Београда и 3. фебруара против Лознице. Наставак припрема је у Метковићу од 8. фебруара до 17. фебруара. У том периоду ће екипа одиграти још три п утакмице, 10. фебруара против Лучког, 14. фебруара Крушево, а за 17. фебруар је заказана утакмица против Челикa.  Генералка је планирана за 24. фебруар а ривал се још тражи.

Током зимског прелазног рока три играча су напустила клуб. То су Милан Лалић, Павле Малетић и Јован Лачаревић.

-Наше амбиције су непромијењени, то су највише могући циљеви. Знамо да ће бити тешко, да ће бити захтјевно, јер свако жели да игра против Радника, али на нама је да квалитетним радом на тренингу и мечевима оправдамо нашу позицију на којој се налазимо и вјерујем да ће тако бити и на крају сезоне, додао је Ђурић.

Радник неће мијењати филозофију игре.

-Најефикаснија смо екипа у првенству Републике Српске, примили смо мали број голова, и све то потврђује позиција на којој се налазимо. Волим за нове играче да кажем да су то нови играчи за које се надам да ће бити појачања. Одиграли смо, заиста, фантастичну полусезону, 17 утакмица без пораза, сасвим заслужено на првом мјесту и сигурно да је пуно теже то задржати и остати на првом мјесту, али ја вјерујем да ћемо ми бити у стању да то одрадимо, закључио је Ђурић.

Капитен Александар Васић истиче да су играчи радили и током паузе

- Мислим да смо сви напунили батерије. Добили смо програм рада који смо радили у паузи. Спремно дочекујем припреме. Конкуренција је сад још више појачана, тако да ћемо се трудити да будемо још бољи у овој другој полусезони, рекао је Васић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана