Радник гост ГОШК-а у Габели: Скупо ћемо продати кожу

Дарко Пашагић
Радник гост ГОШК-а у Габели: Скупо ћемо продати кожу

БИЈЕЉИНА – Фудбалери Радника утакмицом првог кола, која се игра у суботу од 19.45 часова у Габели против ГОШК-а послије двогодишње паузе враћају се на премијерлигашку сцену чврсто ријешени да на њој дуго остану.

Међутим, биће то изузетно тешко, јер на крају ове сезоне долази до реорганизације такмичења, што практично значи да ће из елите испасти не два већ четири клуба. Тога је свјестан и шеф стручног штаба Бијељинаца Велибор Ђурић, који је нагласио да ће његова екипа ићи из утакмице у утакмицу и да је током дуге сезоне важан сваки гол и сваки бод у борби за опстанак што је приоритетан циљ Радника.

- Изузетно цијеним и поштујем ГОШК, који је прошле сезоне упсио да обезбједи опстанак, али сматрам да је његова екипа негдје у рангу са нашом и да нисмо без шанси на овом гостовању. Имали су доста промјена у играчком кадру, али су екипа са којом се можемо равноправно носити – нагласио је Ђурић.

Оно што брине кормилара Радника је што на овом  гостовању не може рачунати на све фудбалере.

- На пут није кренуо Филип Антонијевић, који се повриједио на једном од посљедњих тренинга, а као што је познато нешто раније смо остачли без Небојше Гаврића, који је у генералној провјери против добојске Слоге зарадио прелом вилице. То је за нас велики хендикеп, јер је Гаврић био прави вођа, али и велики стимулатор за све саиграче не само на терену, већ и ван њега. Он ће бити ван терена најмање два мјесеца, међутим, шта да се ради – наставио је Ђурић.

У љетњем прелазном року Радник је напустило девет фудбалера, а дошло чак, 11.

- Неки од њих су стигли у самој завршници припрема и све је то требало ускладити. Неки још нису ни у правој форми, тако да вјерујем да ћемо из кола у коло бити све бољи и јачи што се тиче самог терена. Међутим, сада је најважније да у дуелу против ГОШК-а, што скупље продамо кожу. Да ли ће то бити довољно за освајање бод(ов)а остаје да се види. Најважније је да сви играчи током свих 90 минута буду максимално фокусирани на терен, а вјерујем да ће таква игра дати и резултат – додао је Ђурић.

Треба истаћи да ће ово бити и премијерни меч у Премијер лиги на којем ће бити примијењена ВАР техонологија, која ће од ове сезоне заживјети и у елити БиХ.

У првом колу Премијер лиге БиХ за сезону 2024/25 снаге ће одмјерити: субота: ГОШК – Радник (18,45 часова), Жељезничар – Широки Бријег (21), недјеља: Посушје – Игман (17,45), Сарајево – Слобода (21), понедјељак: Зрињски – Слога (21 час), одгођено: Борац – Вележ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана