Радна атмосфера у Борцу, јесењем шампиону Премијер лиге

Дарко Пашагић
Радна атмосфера у Борцу, јесењем шампиону Премијер лиге

БАЊАЛУКА - Горан Лукић изабран је за новог предсједника Борца на ванредној изборној Скупштини клуба, која је одржана у Трофејној сали на Градском стадиону у Бањалуци.

Овај бањалучки привредник је у априлу прошле године именован у Управни одбор “црвено-плавих”, а само девет мјесеци касније постао је први човјек Бањалучана. Он је шести предсједник Борца од почетка 2016. године када је на чело клуба послије Драшка Илића именован Дејан Кустурић. Послије њега челни људи великана из Платонове били су: Бранко Ковачевић, Вицо Зељковић, Стојан Малбашић те Милан Тегелтија, који је почетком ове године поднио оставку.

- За мене је велика част, али уједно и огромна одговорност што сам изабран за новог предсједника. Не желим да се размећем крупним обећањима и моја жеља је да причам дјелима. Пуно тога се урадило у протеклом периоду, а испред нас је још много посла. Даћу све од себе да заједно са својим сарадницима допринесем даљем развоју нашег спортског великана на терену, али и ван њега. Борац је понос Бањалуке и Републике Српске и наша обавеза је да се трудимо да сваким даном клуб напредује - рекао је Лукић.

Са новим предсједником клуб наставља гдје је стао, а главни циљеви остају исти - борба за трофеје и даљи развој клупских структура. 

- У протеклом периоду направљен је велики искорак на свим пољима. Све је, резултатски и инфраструктурно, подигнуто на виши ниво, а на нама је обавеза да наставимо ићи у том правцу. Борац је изнад свих нас, а сви ми који смо сада у клубу, небитно на којој позицији, морамо да се водимо жељом да буде бољи из дана у дан. Желимо да наставимо са даљим развојем инфраструктуре на и око стадиона, да наставимо са даљим развојем омладинске школе те да резултати нашег сениорског погона буду проткани трофејима. Имамо прегршт планова и на нама је да их реализујемо - додао је Лукић.

Уз новог предсједника клуб је добио и новог директора. Умјесто Александра Мићића на ову позицију именован је досадашњи директор маркетинг службе Борца Дејан Чато.

И док су чланови Скупштине бирали ново руководство Бањалучани су предвођени шефом стручног штаба Винком Мариновићем отпутовали за Анталију, гдје ће до 6. фебруара брусити форму за наставак сезоне у којој желе да одбране јесењу титулу и по трећи пут постану шампиони БиХ. Међу путницима било је 28 фудбалера. То су, голмани: Бојан Павловић, Марко Милошевић, Давид Стјепановић и Младен Јуркас, те играчи: Слободан Ђекић, Ранко Јокић, Никола Пејовић, Макс Јурај Ћелић, Ален Јуриљ, Стефан Фићовић, Милан Макарић, Срђан Граховац, Себастијан Херера, Александар Субић, Јово Лукић, Зоран Квржић, Давид Чавић, Стојан Врањеш, Јаков Благаић, Енвер Кулашин, Василије Терзић, Саво Шушић, Јован Нишић, Дамир Хреља, Давид Вуковић, Стефан Марчетић, Данило Моцоња и Петар Самарџија.

Распоред утакмица

Фудбалери Борца ће у Анталији одиграти шест утакмица. Први ривал 25. јануара је руска Балтика, а четири дана касније јерменски Пјуник. За други фебруар је заказан сусрет са аустријским Тиролом, док ће дан касније Бањалучани одмјерити снаге са руским Динамом Махачкала. Посљедње двије утакмице биће одигране истог дана, 5. фебруара када ће противници бити пољско Подбредскидзје и бугарски Крумовград. “Црвено-плави” су већ одиграли један контролни сусрет у којем су савладали прволигаша БСК са 8:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана