Раћа Петровић: Борцу од срца желим пролазак даље

Дарко Драгичевић
Раћа Петровић: Борцу од срца желим пролазак даље

НИКОЗИЈА - Један од најпознатијих фудбалера Апоела свакако је искусни Радосав Раћа Петровић. Некадашњи репрезентативац Србије који је дрес "орлова" облачио чак 44 пута у периоду од 2009. до 2015. године постигао је и гол за свој тим против Борца у 24. минуту утакмице другог кола Лиге конференције који је био поништен јер је ВАР показао да се налазио у офсајду.

- Никада није лепо када се изгуби кући поготово у Европи. Овде су очекивања навијача највиша поготово после прошле сезоне када смо освојили титулу која се чекала пет година. Руку на срце, имали смо доста промена у тиму током лета, али то не може да буде изговор јер смо у октобру, али ово нам је већ трећи тренер ове сезоне. Промењено је доста играча летос и очигледно је да још нисмо пронашли неки баланс у игри. Што се тиче утакмице са Борцем, као и многе утакмице које видите у првим колима и квлаификацијама, могу да оде на једну или друге страну. Један гол може да пресуди као и вечерас. Истина је да смо имали више лопту у свом поседу, више корнера, више центаршутева са стране, али нисмо успевали да дођемо до неке конкретније и изгледније шансе. Борац је то казнио и можемо само да им честитамо на победи - изјавио је Петровић.

Вјерује да његов тим може изборити наредну рунду такмичења што је пожелио и свом вечерашњем противнику.

- Имамо један бод и надамо се да можемо да прођемо. Борац има четири бода и изгледне шансе. Не знам какав распоред има у наставку такмичења, али с обзиром да од 36 екипа 24 иду даље све екипе имају математичку шансу да прођу даље. Борац је чврста екипа што смо видели и након меча првог кола против Панатинаикоса. Гледао сам их и против ПАОК-а, мање-више гледали смо све његове утакмице. Има искусне играче, многе од њих познајем јер сам играо против њих раније и верујем да прође у наредну рунду што му и желим од срца - нагласио је Петровић.

Признао је да се навикао на нову позицију у тиму. Наиме, раније је био дефанзивни везни играч док је сада штопер.

- Играм ту позицију последњих неколико година, а то је због хитрине (хахаха). У Спортингу сам почео да игам повремено када је била потреба за тим и мало по мало навикавао сам се. Жао ми је што нисам играо фудбал пре једно 40 година да спустим штуцне и играм либера можда би било пуно лепше (хахаха). Када је екипа функционише није толико компликовано, јесте већа одговорност, али навикне се играч уз добар рад и добру припрему може то да функционише. Играо сам целе прошле сезоне на тој позицији, били смо прваци и мислим да може још, али трудићемо се да то још поправимо - навео је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана