Публика ће први пут гледати утакмицу Лиге шампиона под затвореним кровом (ФОТО)

GS
Foto: Real Madrid

УЕФА је одобрила захтјев Реал Мадрида да одигра реванш утакмицу осмине финала Лиге првака против РБ Лајпцига под затвореним кровом стадиона Сантиаго Бернабеу.

Ово ће бити прва утакмица Реал Мадрида у Лиги шампиона која ће се играти са спуштеним кровом, што је промјена у односу на претходне утакмице на отвореном у групној фази.

Одлука је донесена током јутарњег састанка на којем су представници УЕФА-е дали зелено свјетло за затварање крова, а Реал је већ током сезоне неке утакмице шпанске Ла Лиге играо у тим околностима.

Стадион у Мадриду је распродан још прије двије седмице, а на јужној трибини стадиона планирана је посебна кореографија поводом 122. рођендана Реал Мадрида: "1902 – 2024. Краљеви Европе", писаће на кореографији навијача Реала.

Осим затварања крова, УЕФА је такође допустила да се трава залијева након загријавања и на полувремену како би се осигурали оптимални услови за игру.

Реал је у првом мечу као гост побиједио 1:0, а утакмица се игра вечерас у 21 сат.

The Santiago Bernabéu's roof will be closed tonight for the match against RB Leipzig. [@nuevobernabeu] pic.twitter.com/d0dtddEvHG

— Castle of Madridistas (@CastleMadrid) March 6, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана