ПСЖ оптужен да је намјестио Месију Златну лопту

ГС
ПСЖ оптужен да је намјестио Месију Златну лопту

ПАРИЗ  - ПСЖ се налази под истрагом полиције за мито, према наводима француских новина "Ле Монд.

У складу с тим наводе да је директор комуникација француског клуба Жан-Марсијал Рибес понудио бившем главном уреднику "France Football" Паскалу Фереу "разне поклоне", а да заузврат Лионел Меси, тад звијезда ПСЖ-а, освојио Златну лопту за најбољег играча 2021. године.

Између осталог, ријеч је о ВИП улазницама за утакмице, луксузним путовањима са спонзором ПСЖ-а "Qatar Airwаus" и другим погодностима за Фера, који је био заслужан за додјелу награда.

Спомињу се улазнице за утакмицу европске Лиге шампиона против Борусије Дортмунда током пандемије вируса коронаи лет у пословној класи с Qatar Airwаysom за 8.986 евра у марту 2021. године.

Такође, наводе се поруке Рибеса које поручују предсједнику клуба Насеру Ал Келаифију да би "било потребно лобирати" и да ће ручати с Фереом.

Такође се говори и да је Рибес политичарима и умјетницима осигуравао улазнице и услуге, те се због тога против њега води истрага за корупцију, преноси БИЛД.

Није познато да ли Ал Келаифи има директне везе с незаконитим радњама.

Меси је освојио 2021. своју седму Златну лопту са 613 гласова, испред бившег нападача Бајерна Роберта Левандовског, а након тог избора је било доста критика на рачун Аргентинца, јер су сматрали да је награда била незаслужена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана