Прво биста, па отказ: Нема више мјеста за Фергусона у Манчестеру

ГС
Foto: Агенције

Прилично изненађујуће вијести долазе нам из Енглексе. Тамошњи великан Манчестер јунајтед одлучио је да уручи отказ највећој легенди клуба серу Алексу Фергусону.

Нови сувласници Манчестер јунајтеда разријешили су Фергусона са позиције клупског амбасадора и оставили га без вишемилионског износа, пише угледни Атлетик.

Из компаније ИНЕОС, на чијем је врху сер Џими Ретклиф, су се на на такав потез одлучили како би према програму наставили са резањем трошкова, а тога није поштеђен ни човјек који је донио чак 36 трофеја Црвеним ђаволима.

Фергусон је сопственом одлуком отишао са клупе Јунајтеда 2013. године, али је остао у клубу на позицији глобалног амбасадора, уз јаку годишњу плату од 2,16 милиона фунти.

Такође, остао је директор у одбору клуба, али без неких већих овлашћења. И поред тога био је редован на утакмицама Јунајтеда на Олд Трафорду, чак ишао и на гостовања, али сада више неће бити унутар клуба.

Британски медији пишу да ће се 82-годишњи Шкот и функционери растати пријатељски на крају ове сезоне, на колико је орочен отказ.

Ретклиф је у фебруару купио дионице Јунајтеда од 27,7 одсто. Прво је имао идеју за контролом фудбалским операцијама, али се проширио на ширу пословну и оперативну контролу у сарадњи са породицом Глејзер, већинским власницима.

Од јула је отпустио чак 250 особа из радне заједнице и то на савјет консултантске фирме, ангажоване да прегледа пословање клуба.

Британски сер је уклонио клупске картице вишим руководиоцима, чак и бесплатна путовања за људе из клуба. Истовремено, за то вријеме је потрошио преко 200 милиона фунти на трансфер пијаци.

И опет Јунајтед нема резултате на терену, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана