Првенац Теодоровића: Надам се да улазим у серију голова

Д. Д.
Foto: Фк Вождовац

БЕОГРАД - Фудбалери Вождовца изгубили су у прошлом колу Супер лиге Србије од ТСЦ-а 1:3, али далеко од тога да су оставили лош утисак. Змајеви су приказали вјероватно најбољу игру у прољећном дијелу сезоне, а посебно се истакао Данило Теодоровић.

Млади нападач из Бањалуке је на постигао први погодак на званичним утакмицама у дресу Вождовца.

-Осјећања су помијешана, срећан сам због гола, али резултат није био добар. Погодак ми значи, међутим, увијек на прво мјесто стављам екипу и више бих волио да смо освојили три бода. Надам се да је ово почетак моје голгетерске серије и да ћемо се у будућности радовати побједама - почео је центарфор београдског тима и наставио:

-Сви ми нападачи хранимо се головима. Лагао бих када бих рекао да ми није пао камен са срца. Не желим да се зауставим, надам се голу већ у наредном колу, па у оном иза и тако редом – додао је.

Ниједном голгетеру не прија период без погодака, а у тим тренуцима важно је имати прави ослонац.

-Увијек сам осјећао подршку и повјерење, како од тренера, саиграча и свих у клубу и на томе сам веома захвалан. Све ово вријеме тренирао сам максимално, тако ћу и наставити, јер вјерујем у напоран рад. Код мене на терену не постоји резерва, увијек дајем све од себе, идем агресивно у сваки дуел и мислим да то људи знају да цене - рекао је Теодоровић.

Преласком у Вождовац 20-годишњи фудбалер добио је прилику да игра против најквалитетнијих тимова у земљи.

-Позиција на табели говори све о екипи из Бачке Тополе, имао сам добар наступ против њих током зимске паузе. Нећу рећи да ми леже, али очигледно сам посебно мотивисан против њих. Срећан сам што могу да кажем да сам ове сезоне играо против Црвене звезде, Партизана, Војводине и што сам имао завидну улогу и минутажу. Такви ривали те тјерају да пружиш најбоље од себе. Осјећам да напредујем сваког дана и мислим да је то најбитније - сматра талентовани нападач.

Без обзира на то што је дуго чекао да постигне првенац, Теодоровић је асистенцијама учествовао у добрим резултатима свог тима, а мрежу је погађао у пријатељским дуелима.

-Нисам погађао у првенству, али сам дао неколико голова у пријатељским утакмицама. Верујем да ме је и то одржало у добром ритму. Асистенција је некада пола гола, мада сам ја више навикао да будем егзекутор. Сваки добар потез даје на самопоуздању па тако и додавање саиграчима за погодак. Моје је било да не одустајем, да се борим и чекам прилику. И сада је исто, не мијења се ништа у приступу - увјерава фудбалер Змајева.

Теодоровић је прошлог љета стигао на Кров из редова Црвене звезде.

-Нисам имао проблем са привикавањем на нову средину, по природи сам друштвен тип. Претходно сам био у Звезди гдје сам се такође лако уклопио. У Вождовцу сам стекао другаре, имамо добру хемију, клуб је одлично организован и имам све што ми је потребно за квалитетан рад и развој - каже „деветка“ клуба из Браће Јерковић.

Иако је тим са Душановца убједљиво најмлађи у елитном рангу српског фудбала, без проблема је изборио пласман у плеј-оф, гдје жели да настави у добром ритму.

-У сваку утакмицу улазимо са жељом да побиједимо. Мислим да је то спортски, а ко нема такмичарски менталитет и предаје се прије почетка, онда вјероватно није за фудбал. Растерећени смо, што више бодова освојимо то ће бити боље - рекао је млади центарфор и додао да има своје снове, али човjек треба да буде скроман и са обје ноге на земљи.

-Идем корак по корак. На првом месту ми је Вождовац и сљедећа утакмица на којој желим да дам гол и да побиједимо. То би ме усрећило – нагласио је.

Голгетер истиче да не жели никога да копира од играча на својој позицији, али веома цијени нападаче српске репрезентације.

-Нисам се никад оптерећивао да копирам некога или имитирам. Није лако постизати голове и поготову одржати се на високом нивоу. Веома цијеним српске нападаче, Александра Митровића, Душана Влаховића и Луку Јовића - закључио је Данило Теодоровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана