Прва “тројка” Слоге ове сезоне: Широко од Видића

Милан Зубовић
Прва “тројка” Слоге ове сезоне: Широко од Видића

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге остварили су прву првенствену побједу ове сезоне, пошто су на свом терену славили против екипе Широког Бријега са 1:0.

Слога је боље отворила дуел. Срђан Грабеж је већ у петом минуту упослио Дејана Видића, који је шутирао поред гола.

Два минута касније узвратили су гости, Мирослав Иличић је покушао, али је Бојан Павловић био на висини задатка.

Играо се 22. минут када је Видић имао велику шансу након грешке Боже Прусине, али је нападач Слоге шутирао преко гола. Само минут касније Видић је био много сналажљивији и на асистенцију Зорана Караћа погодио за 1:0. И ВАР је потврдио да је све било регуларно.

Слога је и након гола била бољи тим, али је ипак са минималном предношћу отишла на одмор. У наставку меча, у 59. минуту, Филип Тараба због ударања Тонија Јовића те након ВАР интервенције, играч гостију је искључен.

У 65. минуту Момчило Мркајић, који само што је замијенио Дејана Видића, имао је прилику да повећа предност своје екипе, али је лопта завршила покрај десне стативе.

ВАР је радио и у 86. минуту када је Дејан Попара, првотимац домаћих морао прије времена на “туширање”.

- Пресрећан сам због побједе с обзиром да смо је дуго чекали - рекао је Владо Јагодић, тренер домаћих.

Остали резултати стријелци шестог кола: Слобода - Вележ 1:1 (Јанкетић 90+2 - Халиловић 32), Сарајево - Посушје 2:2 (Гулијашвили 19, Павичић 90+2 - Марић 79, 2:2 Вргоч 90+5), Зрињски – Борац играно синоћ, ГОШК – Жељезничар вечерас од 18 часова.

Парови седмог кола, које се игра 21. и 22. септембра: Посушје – Радник, Борац – Сарајево, Жељезничар – Зрињски, Широки Бријег – ГОШК, Вележ – Слога (Д), Игман – Слобода. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана