Протест навијача Радника због забране доласка у Бањалуку: Нећемо одустати, фудбал је за навијаче

Инфо Бијељина
Протест навијача Радника због забране доласка у Бањалуку: Нећемо одустати, фудбал је за навијаче

БИЈЕЉИНА - Утакмица 9. кола Wwin лиге Босне и Херцеговине између Борца и Радника која треба да се игра сутра у Бањалуци проћи ће без навијача клуба из Бијељине.

Ово ће бити већ трећа забрана за долазак гостујућих навијача у овом колу, будући да присталице Зринског неће бити на стадиону Рођени у градском дербију против Вележа, као ни навијача Сарајева, Хорди зла, на гостовању у Широком Бријегу.

Поводом ове забране, огласили су се најватренији навијачи Радника који су подвукли да се фудбал игра за навијаче.

- Радниковим навијачима је забрањен организован одлазак на утакмицу у недјељу против Борца у Бањалуци, иако је све било регуларно пријављено! Већ у првим контактима с припадницима комесара за сигурност, као и припадницима МУП-а РС, јасно нам је дато до знања да искључиво долазак навијача буде аутобусом, те да ће сва друга возила бити враћена.

Недуго након тога, донесена је одлука да долазак гостујућих навијача буде потпуно забрањен! Иако нам по пропозицијама такмичења и свим правилима припада 5 посто капацитета, нашој групи од 50-ак људи, колико је најављен долазак, добијамо информацију да нам је забрањен долазак у Бањалуку и да ће свако возило бити враћено! Поставља се питање, како је у досадашњем дијелу сезоне, а и претходне, дозвољен долазак осталим навијачким групама у много већем броју, а нама не (бројка од 50-ак људи)?! Због чега МУП РС не жели да ради свој посао и искористи капацитет у осигуравању ове утакмице између два српска клуба?!, питају се најватренији навијачи Радника.

Истичу да им је дужност да подигну глас против оваквих одлука надлежних органа те да ће уложити максималан труд и напор да се таквим одлукама стане у крај.

- Апелујемо на све клубове који имају организоване навијачке групе да се заузму за своје навијаче и инсистирају код надлежних органа да раде свој посао и осигурају присуство гостујућим навијачима од почетка до краја утакмице колико год је то могуће! Оваквом односу према навијачима треба што прије стати у крај! Ово нас не смије ослабити, већ напротив, још више ојачати да у сљедећу суботу од 16:00 сати против Слоге на Градском стадиону напунимо наш коп и наш стадион у што већем броју, поручили су навијачи Радника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана