Просторије ФК „Рекреативо“ ускоро у новом руху

ГС
Foto: С. Ћуковић

Почела је санација дотрајалих просторија Фудбалског клуба „Рекреативо“ из Чесме, за шта је Град издвојио 60.000 КМ.

-За свако насеље гдје постоје овакви простори за спорт и рекреацију су скоро па центри насеља. Такав простор за Чесму и овај дио Бањалуке морамо његовати и чувати. Ових 60.000 KМ које је Град уложио јесте најавеће улагање у историји овог клуба – казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је нагласио, осим фудбалских клубова “Крајина”, “Напријед”, “Спартак” и многих других спортских колектива, уручена је значајна новчана подршка и ФК “Рекреативо” из Чесме за обнову крова и просторија клуба.

-Вјерујем да ће овај спортски колектив након завршетка свих радова добити оптималне и функционалне услове за рад и развој клуба. Желим им много среће и спортских успјеха. Нека живи спорт, нека живи Бањалука – поручио је градоначелник.

Овим приликом, напоменуо је да ће у току наредне године ово насеље добити нови мост који Град ради са републичким установама, са којима се преговара да се наредне године ријеши и главна саобраћајница кроз насеље, за шта је Град ријешио имовинско-правне односе. Како је планирано, у том насељу биће уређен и кеј од постојећег до будућег моста у Чесми.

Бојан Пећанац, одборник у Скупштини Града казао је да је ово једини објекат те врсте у овом дијелу града.

-Драго ми је да се овај пројекат почео реализовати и да ће мјештани Чесме добити један објекат око којег ће се моћи окупљати, а најмлађи да уче своје прве фудбалске кораке овдје у свом насељу – казао је Пећанац и додао да је на овом пројекту била коректна сарадња са градском администрацијом и управом клуба.

Предсједник ФК „Рекреативо“, Мирослав Радић захвалио у име ФК „Рекреативо“ свима који су допринијели да почне прва санација, како је казао – послије 50 година од када је објекат направљен.

-Кров је прокишњавао и сада смо дочекали дан да санирамо овај објекат. Ово је прва већа санација, којом ћемо добити услове за развој клуба. Имамо и омладинску школу фудбала и надам се да ћемо за мјесец дана добити објекат, који ће нам свима користити – навео је он.

Данијел Марковић из ФК „Рекреативо“ казао је да ће ова санација просторија клуба бити значајна за све играче, али и мјештане овог насеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана