Прошлогодишњи финалиста испао из Купа Српске

Д. П.
Прошлогодишњи финалиста испао из Купа Српске

ЛАКТАШИ – Фудбалери Лакташа неће поновити успјех из прошле сезоне, када су стигли до финала Купа Републике Српске "Др Милан Јелић", пошто их је већ осмини финала зауставио премијерлигаша, Звијезда 09, који је као гост славио са 2:0.

Иако су се надали побједи изабраници Миљана Бајића већ од десетог минута били су у резултатском заостатку пошто је мрежу Драгана Тадића погодио Седад Субашић.

Нападали су домаћи, али без резултата, а други погодак за госте из етно-села Станишићи постигао је српски интернационалац Крста Ђорђевић у 86. минуту.

Међу осам се пласирао и друголигаш Текстилац из Дервенте, који је на свом стадиону савладал Слободу са 3:1.

Иво Мендеш да Силва већ у другом минуту затресао је мрежу Мркоњићана. Како су почели прво полувријеме тако су Дервенћани ушли и у наставак сусрета. Таква игра уродила је плодом у 50. минуту, када је на 2:0 повисио Матеј Тадић.

Далеко бољу игру током цијелог сусрета Дервенћани су крунисали и трећим поготком, а стријелац је у 77. минуту био Стивен Мариага Техеда. Пораз прволигаша са стадиона "Луке" ублажио је Михајло Живковић у 89. минуту.

Резултати и стријелци осталих утакмица: Слога (Србац) – Борац (Козарска Дубица) 2:4 (Бундало 86, Шервел 88 – Пралица 8, 66. пенал, Лончар 80, Малбашић 90+3), Дрина (Зворник) – Слога (Добој) 0:1 (Старчевић 64).

Од 18 часова на Градском стадиону у Бијељини игра се дуел између Радника и Борца из Бањалуке, а три меча су одгођена.

У њима ће се састати: Подриње (Јања) – Фамос (Источна Илиџа) – игра се 11. октобра, Леотар (Требиње) – Козара (Градишка) – 18. октобар и Сутјеска (Фоча) – Рудар Приједор – 25. октобар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана