Пропушта ли Митровић Европско првенство

Б92
Пропушта ли Митровић Европско првенство

Српски нападач Александар Митровић се повриједио током дербија Ријада против Ал Шабаба, а прве прогнозе из Суадијске Арабије сугеришу да су могућа три потенцијална исхода.

Један од њих је и да ће Митровић пропустити Европско првенство (14. јун - 14. јул) уколико буде било потребе за хируршким захватом.

"Ако оштећење не буде велико, опоравак би могао да траје од једне до три недјеље. Међутим, уколико се испостави да је оштећење другог степена и да постоји дјелимично оштећење, лијечење би могло да траје мјесец и по дана. Најгори сценарио је одсуство од три до четири мјесеца, ако буде постојала потреба за хируршком интервенцијом", пише "Ал-Аин".

Доктор Ајман Ал Ахмад је дао своје виђење ситуације.

"Код Митровића је у питању пукотина задње ложе. Тешко да се ради о повреди првог или трећег степена, прије бих рекао да је други степен. Његово одстуство може да траје до мјесец и по дана, а период би могао да буде и дужи ако је напрснуће близу кости. Ако се пожури са повратком на терен, може да постоји озбиљна опасност да се повреда врати и да буде ван терена три мјесеца. Могуће да се врати на тренинг за око 25 дана, али професионални играчи на терен се враћају тек када болови у потпуности нестану", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана