Проблеми на старту Друге лиге Српске: Гости стигли у Жеравицу, а од домаћина ни трага

Дарко Пашагић
Проблеми на старту Друге лиге Српске: Гости стигли у Жеравицу, а од домаћина ни трага

БАЊАЛУКА - Тек што је почело такмичење у Другој фудбалској лиги Републике Српске, група запад, одмах проблеми јер сусрет у Жеравици између домаћег Јединства и Полета 1926 из Брода није одигран.

Данима пред почетак првенства се шушкало да ће Жеравичани одустати од такмичења, јер немају екипу, али нико се из овог клуба није званично обратио у Фудбалски савез Републике Српске. Због тога су и делегирана службена лица за меч првог кола, гости из Брода су дошли на стадион Спортског центра “Драго Ковачевић” у Жеравици, али у вријеме почетка меча од домаћина ни трага, ни гласа. Заједно са арбитрима су чекали ривала 15 минута, а онда је судија одсвирао крај и јасно је да ће Јединство ову утакмицу изгубити службеним резултатом 0:3. Ово је сигурно и сигнал да Жеравичани највјероватније неће играти у овој сезони те да ће Лига остати окрњена, са 17 клубова. Какве ће посљедице сносити због овог чина, остаје да се види, али је јасно да су се такмичарски органи ФС Републике Српске одмах на старту такмичења нашли у великим проблемима.

Уз овај сусрет, није одигран ни онај у Омарској у којем је доскорашњи прволигаш требало да угости повратника међу друголигаше, бањалучки Лауш. Међутим, дан раније Омаршчани су играли пријатељски меч са јуниорима београдске Црвене звезде (3:3), тако да је овај дуел одгођен за сутра од 17.30 часова.

Прво коло донијело је неколико изненађујућих резултата. То се, прије свега, односи на веома убједљив пораз некадашњег шампиона БиХ и доскорашњег прволигаша Алфа Модриче на свом терену од Борца из Шамца (0:4), те ремије двије првопласиране екипе из прошлог првенства, Слоге и Црног врха на свом терену. Трњани, којима је пред почетак сусрета уручен пехар, нису успјели да сломе отпор Челинца играјући 0:0, док је истим резултатом завршен и сусрет у Јаружанима, гдје је Црни врх угостио ФСА Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана