Припреме Вележа из Невесиња: Јовановићу кормило

Д. П.
Припреме Вележа из Невесиња: Јовановићу кормило

НЕВЕСИЊЕ - Са припремама је почео и прволигаш Вележ, који се у елиту Српске вратио послије 26 година. Иако се очекивало да их обави досадашњи шеф стручног штаба Мијат Мишељић, који је на кормилу Вележа био четири године (у три мандата укупно 14), то се није десило, јер је за новог кормилара именован Марко Јовановић.

Врањанин, који има 36 година, иза себе већ има позамашно искуство и рад у бројним клубовима, почевши од свог Динама из Врања, гдје је радио као директор омладинског погона и асистент првог тренера, па преко Војводине, гдје је био члан стручног штаба, Радника из Сурдулице, гдје је био асистент и Металца у Србији. Радио је и у Албанији, као асистент у Луфтетарију, гдје се касније вратио као први тренер па у Куксију и Партизанију из Тиране, гдје је био асистент, а једно вријеме и прелазно рјешење до именовања новог тренера. Био је тренер грчког Паначаикија, радио је и као директор омладинског погона Будућности из Подгорице, гдје је био и асистент у сениорском тиму, а као асистент је радио још и у црногорском Титограду, Петровцу и Дечићу. Прошле сезоне се вратио у Србију, гдје је прво био асистент у Новом Пазару, а у прољећном дијелу сезоне је био тренер Младог Радника из Пожаревца.

На првом окупљању била су присутна 23 фудбалера, а новом шефу стручног штаба јавили су се: Милош Зуровац, Горан Продановић, Миљан Петковић, Дарко Реповић, Милко Радовић, Сергеј Продановић, Срђан Драшковић, Миљан Гутић, Дејан Поповић, Мићо Вукановић, Васо Килибарда, Ђорђе Кљакић, Миљан Вукосав, Дејан Јеремић, Марко Милошевић, Николас Пантић, Тибор Јокановић, Благоје Пејчић, Милош Ратковић, Гаврило Јонлија, Ђорђе Андријашевић, Видак Братић и Данило Телебак.

Предсједник клуба Жарко Лакета нагласио је на прозивци да играње у Првој лиги захтијева много озбиљнију организацију клуба у сваком погледу, али да ће управа учинити све да Вележ постане стабилан прволигаш уз оријентацију на афирмацију младих фудбалера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана