Пријатељи лопте 17. пут на стадиону крај Ћехотине

Срна
Foto: Илустрација

ФОЧА- На Градском стадиону у Фочи од 28. до 30. јула биће одржан 17. Међународни омладински турнир "Фудбал френдс" на којој ће учествовати такмичари из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Сјеверне Македоније, најавили су организатори.

На турниру ће учествовати "Црвена звезда" и "Војводина" из Србије, "Ријека" из Хрватске, "Академија Пандев" из Сјеверне Македоније, никшићка "Сутјеска", те "Борац", "Жељезничар" и фочанска "Сутјеска" из БиХ.

Титулу пријатељства освојену прошле године браниће клуб из Бањалуке.

Турнир ће почети 28. јула четвртфиналним сусретима. Прва утакмица биће одиграна од 16.00 часова, а свечано отварање планирано је у 19.15 часова.

Полуфинални сусрети биће играни 29. јула, а финале 30. јула у 20.00 часова.

Саставни дио "Фудбал френдса" је округли сто који ове године носи назив "Фудбалска академија - друго име за будућност", а биће организован 29. јула у 12.00 часова у Центру за културу и информисање.

Најављено је да ће округлом столу присуствовати представници фудбалских савеза земаља из којих долазе учесници турнира, а међу њима и некадашњи познати фудбалери Владимир Петровић Пижон и Горан Пандев.

Ово престижно такмичење фудбалских талената, на којем су стасавали бројни данас познати играчи, попут Марка Грујића, Сергеја Милинковића Савића, Рада Крунића, Страхиње Павловића, Мијата Гаћиновића, до сада су освајали "Ријека" три пута, "Црвена звезда", "Будућност" и "Њукасл" по два пута, док по једну титулу имају "Вардар", "Гроцлин", "Динамо", "Свонси", "Олимпија", "Марибор" и "Борац".

Турнир организују Асоцијација Фудбал френдс и Фудбалски клуб "Сутјеска", под покровитељством општине Фоча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана