Претпионири Крајине ове сезоне пружају сјајне партије: Страх и трепет за ривале

Д. П.
Претпионири Крајине ове сезоне пружају сјајне партије: Страх и трепет за ривале

БАЊАЛУКА - Претпионири Крајине ове сезоне пружају сјајне партије и послије осам одиграних утакмица налазе се чврсто на првој позицији у Подручној омладинској лиги Бањалука, група А.

Екипа из Росуља у осам мечева остварила је шест побједа и два ремија, а оно што је још импозантније је да за то вријеме нису примили ниједан погодак, а да су противничке мреже затресли чак 27 пута.

- Срећни смо због добрих резултата, а још више што је то прва генерација школе фудбала Крајина, која је почела с радом прије неких пет година. Поносни смо што смо од тада успјели да окупимо већ неких седамдесетак дјечака, а не смије се заборавити да их је прије тога било свега седам-осам у клубу - нагласио је шеф Омладинске школе Крајине Чедомир Ћулум у којој осим њега раде још Бранко Латиновић и Огњен Ћулум.

Према његовим ријечима, јако тешко је окупити веома много дјеце, јер у граду постоји неколико школа фудбала, које прије свега имају далеко боље услове за рад и маркетиншки су јаче од Крајине.

- Тешко се можемо носити са Спартаком, Борцем, Спорт тимом, али наша жеља је да под своје окупимо дјечаке, који гравитирају у овом дијелу града, прије свега Росуљама, Петрићевцу и дијелу Нове вароши. Дјечаци тренирају три пута седмично, котизација је 40 марака по чему смо јефтинији од осталих школа. Увијек излазимо у сусрет дјеци која долазе из породица слабијег имовинског стања, тако да више од 30 одсто дјеце не плаћа котизацију, а из породица из којих тренира двоје дјеце плаћа само једно - наставио је Ћулум.

Сви у Крајини су пресрећни што се на стадиону у Росуљама у вечерњим часовима чује граја дјечака.

- Лијепо их је видјети када у вечерњим часовима, под свјетлошћу рефлектора тренирају и надам се да ће се број дјечака у наредном периоду још више повећати - додао је Ћулум. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана