Преминуо легендарни шпански тренер

GS
Foto: Twitter

Арсенио Иглесијас, легендарни тренер Депортива и Реал Мадрида, преминуо је јутрос у Ла Коруњи у 92. години.

Одлази један од најбољих шпанских тренера, који је исписао историју и обликовао Супердепор, један од оних тимова који ће се увијек памтити и који су обиљежили једну еру, написала је Марка.

– Ово је изузетно тужна вијест за све спортисте и за цијели свијет фудбала. Он је био један од кључних дјелова Супердепора – рекао је Мирослав Ђукић за Радио МАРЦА, пише Спортал.

Иглесијас је рођен 24. децембра 1930. у Артеику, био је фудбалер и тренер, а његова тренерска каријера почела је 1970. када је одвео Депортиво у Прву лигу. Затим је четири сезоне водио и Херкулес, као и Сарагосу, прије него што се вратио у Депортиво да прослави свој најсјајнији период. Његови успјеси у галицијском клубу довели су га до тренера Реал Мадрида 1996. године када је замјенио Хорхеа Валдана средином сезоне.

– Лендоиро је био градитељ, али је Арсенио надзирао тај незаборавни тим са тактичком мудрошћу: Супердепор. Не морате да се много трудите да издекламујете поставу: Лиањо, Рекарте, Рибера, Ђукић, Албистеги, Нандо, Мауро, Алдана, Фран, Бебето и Клаудио. Формирао је готово непробојан блок. Три централна бека, тркачи и веома моћан централни везни играч су током многих мечева претворили голмана у гледаоца. Сигурност прије фантазије – пише Марка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана