Премијерно приказан документарац "Дуле Савић, а у Лондону мук"

Танјуг
Премијерно приказан документарац "Дуле Савић, а у Лондону мук"

БЕОГРАД - Премијера дугометражног документарног филма "Дуле Савић, а у Лондону мук" у режији Бранке Бешевић Гајић, премијерно је приказан у „Мтс сворани“.

Прошло је већ 45 година од када је Душан Дуле Савић постигао легендарни гол клубу "Арсенал" у Лондону у 90. минуту и уписао себе у историју "Црвене звезде" и српског фудбала, о чему дјелимично приповиједа између осталог, документарно остварење које је публика испратила са одушевљењем.

Прослављени фудбалер рекао је Танјугу прије пројекције да се нада да ће неко од фудбалера из омладинског погона Фудбалског клуба Црвена звезда који присуствују премијери дати гол у Лондону славном Арсеналу.

- Ако буду тренирали, сви снови су оствариви. Све зависи само од њих. међу овим младићима несумњиво је један који ће дати гол Арсеналу у Лондону- рекао је Савић.

Додао је да нема трему пред премијеру филма који говори о његовом животу.

- Већу трему сам имао пред излазак на Маракану. Овде се осећам јако пријатно - рекао је Савић.

Остварење "Дуле Савић, а у Лондону мук" настало је у продукцији Оливера Пауновића и куће "Сити Груп" из Ниша.

Бранка Бешевић Гајић потписује сценарио и режију документарног филма, док ауторску екипу чине још и директор фотографије - Никша Малић Катанић, монтажер - Бобан Рајковић.

- Оливер је препознао мене да управо ја као жена радим филм о фудбалеру, а наравно одмах сам прихватила, јер је Дуле Савић за мене пре свега легенда Југославије, он је обележио моју младост. Веома пријатно смо радили током годину и по дана, мада ме је мало критиковао што навијам за "Партизан". Али зато је боље да филм прави неко ко је непристрасан и објективан, а има дубоки наклон према "Црвеној звезди - казала је редитељка Бранка Бешевић Гајић раније у најави вечерашње премијере.

У „Мтс дворану“ су дошли многи садашњи и бивши спортисти и јавне личности.

Међу њима су били и патријарх српски Порфирије, легенде Фудбалског клуба Црвена звезда Владимир Петровић Пижон, Станислав Караси, Драган Џајић, некадашњи кошаркаш Звезде Зоран Мока Славнић, бивши предсједник СР Југославије и Демократске странке Србије Војислав Коштуница и пјесник Матија Бећковић.

Као саговорници у филму појавиле су се значајне личности из сијета филма, књижевности, спорта - фудбалска звијезда Драган Џајић Џаја, новинар и публициста Пеца Поповић, глумац Драган Гаги Јовановић, академик пјесник Матија Бећковић, Пижон, брат Драган Савић, син Вујадин Савић, фудбалер Бошко Ђуровски, редитељ Емир Кустурица...

Након пројекције публика је скандирала познати повик са Маракане: "Дуле Савић!"

Филм "Дуле Савић, а у Лондону мук" ће имати премијере у Новом Саду - 1. фебруара (Синеплекс Арена), Нишу - 2. фебруара (Сине Гранд) и онда креће даље по свим биоскопима Србије у дистрибуцији куће "MegaCom Филм".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана