Премијер лига: Тројка Слоге против "Жеље"

М.З.
Foto: ФК Жељезничар

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге уписали су трећу побједу ове сезоне у Премијер лиги БиХ, Добојлије су на свом терену надиграле Жељезничар резултатом 3:0, у одгођеној утакмици другог кола.

Изабраници Владе Јагодића могли су и са много већом разликом да тријумфују у овом сусрету, али нису имали довољно концентрације у самој завршници првог полувремена иако су били у доста изгледним приликама.  

Прво полувријеме донијело је викторију пред голом екипе из Сарајева која је у два-три наврата имала двије полуприлике. Прву озбиљнију прилику на утакмица имала је Слога у 11. минуту. 

Корнер је извео Тони Јовић, Милош Николић покушао главом да би голман Ведад Муфтић био на правом мјесту. Непуна два минута касније Срђан Грабеж се пробио по лијевој страни и центрирао лопту, Дејан Видић био највиши у скоку мада је промашио гол из изгледне прилике. 

Сјајну прилику имао је Јовић у 15. минуту када је са лијеве стране шутирао и погодио стативу. У 36. минуту поново су сарађивали Данило Шиповац и Јовић који је након центаршута са десне стране тукао главом, а Муфтић крајњим напором избацио лопту у корнер која је ишла у гол. 

Домаћин је повео у 43. минуту. Гостујући голман слабо је избацио лопту из свог шеснаестерца коју је на неких 20 метара од гола прихватио Јовић и кренуо напријед те матирао Муфтића. Био је то први погодак искусног нападача у дресу Слоге. 

Почетак другог полувремена донио је мало агресивнију игру гостију који су створили неколико прилика, али нису нашли пут до мреже Немање Шћекића који је углавном био беспослен на овом сусрету мада је био сигуран када је интервенисао. 

У 51. минуту Ћосић је опасно запријетио баш као и Алисон у 66, да би Шћекић оба пута био на правом мјесту, а потом се на другој страни у идеалној прилици нашао Јовић чији покушај је одбранио Муфтић и лопту избацио у корнер. 

Јовић је извео ударац из угла, Дејан Видић био највиши у скоку те матирао голмана "Жеље". 

Био је то четврти погодак искусног нападача ове сезоне док је свој пети, а Слогин трећи, постигао из пенала у четвртом минуту судијске надокнаде. 

Казнени ударац изборио је резервиста Павел Баранов којег је у шеснаестерцу оборио Алисон. 

Овим голом Видић се изједначио са Немањом Билбијом на врху листе стријелаца. Обојица имају по пет погодака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана