Представљена званична лопта Европског првенства 2024. у Њемачкој

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕРЛИН- Европска фудбалска унија (УЕФА) и њемачка компанија Адидас представиле су данас у Берлину "Фусбалибе" (Љубав према фудбалу) као званичну лопту на Европском првенству, које ће 2024. године бити одржано у Њемачкој, саопштила је УЕФА.

Представници УЕФА-е и Адидаса представили су званичну лопту ЕП 2024. испред Олимпијског стадиона у Берлину гдје ће бити одиграно финале континенталног шампионата. Представљању лопте присуствовали легендарни немачки репрезентативци Филип Лам и Мануел Нојер.

"ЕП представља врхунац такмичења европских националних селекција. Предани смо томе да сваки аспект, од терена до опреме, подржава највише стандарде. Као и увијек, увјерени смо да ће лопта 'Фусбалибе' да означи још један корак у нашој заједничкој посвећености", изјавио је технички директор УЕФА-е.

У саопштењу се наводи да ће УЕФА и Адидас први пут на европским првенствима да користе технологију, која ће да пружи увид у сваки елемент кретања лопте и која доприноси процесу доношења одлука уз помоћ ВАР технологије.

Из УЕФА-е додају и да дизајн лопте представља њено кретање, као и енергију игре кроз истакнуту црну боју, док црвена, плава, зелена и наранџаста доносе вибрације сваке нације која долази на турнир, као и чисту једноставност фудбала.

 "Илустрације сваког од стадиона који ће бити домаћин ЕП појављиваће се на лопти уз име сваког града у којем се утакмице буду играле", додаје се у саопштењу УЕФА.

ЕП ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула наредне године у десет њемачких градова и то: Берлину, Келну, Дортмунду, Дизелдорфу, Франкфурту, Гелзенкирхену, Хамбургу, Лајпцигу, Минхену и Штутгарту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана