Предсједник Новограђана Младен Босанчић разочаран одлуком ФС РС: Слобода то није заслужила

Д.П.
Предсједник Новограђана Младен Босанчић разочаран одлуком ФС РС: Слобода то није заслужила

НОВИ ГРАД – Предсједник Слободе Младен Босанчић, али сви љубитељи фудбала у Новом Граду са великим разочарењем примили су одлуку Другостепене комисије за лиценцирање Фудбалског савеза Републике Српске да нису добили лиценцу за такмичење у Првој лиги и сходно Правилнику о лиценцирању изгубили су статус прволигаша, те ће идуће такмичарске сезоне наступати у Другој лиги Републике Српске, група запад.

Новограђани су послије катастрофалних поплава средином маја дошли у тешку ситуацију.

Стадион "Млакве" био је поплављен, они су морали да одгађаују утакмице, али су упрског свим проблемима првенство привели крају.

Послије Првостепене комисије за лиценцирање нису добили зелено свјетло, већ су требали да доставе додатну документацију, али то нису урадили.

- Једноставно нисмо имали могућност да прикупимо сву потребну папирологију, али исто тако да дамо гаранцију да ћемо током сезоне располагати са 300.000 до 400.000 марака колико је потребно да се првенство приведе крају. Али, не знам ко је од прволигаша могао да да ту гаранцију и на какав начин. Искрен да будем нисам очекивао овакву одлуку, јер смо се сви надали да ћемо добити помоћ да санирамо штету, али она није дошла ни од Фудбалског савеза Републике Српске, ни од Министарства породице, омладине и спорта, ни од Владе Републике Српске – нагласио је Босанчић.

Он је нагласио да Слобода као клуб са традицијом дужом од 100 година то ни по чему није заслужио.

- Претходних година многи клубови су добијали помоћ, али не за то што их је погодила елементарна непогода, већ зато што нису могли да плате порезе или нека друга дуговања. Између осталих ту су били бијељински Радник, Алфа Модрича, Рудар Приједор, а нас нико да погледа. Јасно је да не можемо очекивати да уз нас буде само општина Нови Град, већ смо очекивали да ће нам још неко помоћи. Није ми јасно зашто,можда им ја сметам, јер сам успјевао у претходне три године на разне начине да за клуб годишње обезбједим у просјеку по 300.000 марака и били смо у врху Прве лиге – разочаран је Босанчић.

Први човјек Новограђана убијеђен је да ће Слобода експресно вратити у елити Српске.

- Из овог ћемо изаћи још јачи. Сигуран сам да ћемо се прошетати кроз Другу лигу, а онда се поново винути у сам врх фудбала Српске - додао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана