Предсједник Борца Милан Тегелтија открио планове клуба за нову сезону

Д.Д.
Предсједник Борца Милан Тегелтија открио планове клуба за нову сезону

БАЊАЛУКА - Предсједник Фудбалског клуба Борац Милан Тегелтија направио је резиме сезоне, те најавио планове бањалучког клуба за будућност.

Борац је сезону завршио на другом мјесту, те четврту годину заредом изборио европска такмичења. Поред тога освојен је и Куп Републике Српске. Сезона је била турбулентна. Борац је испао у европским такмичењима, затим је тренер Лалатовић поднио оставку а у прољећном дијелу дошло је и до промјена у руководству. Предсједник клуба Милан Тегелтија је истакао да су резултати релативно успјешни.

- Ово можемо сматрати релативним успјехом. Тек освајање титуле и искорак у европским такмичењима (улазак у групну фазу) ћемо сматрати потпуним успјехом. Већ у овом прелазном року чинимо максималне напоре да значајно ојачамо екипу за наредну сезону и конкурентност у надолазећим европским квалификацијама. У квалификацијама које се играју 27.јула имаћемо знатно јачу екипу од оне која је играла претходну сезону и покушати да наравимо искорак у европским такмичењима. Међутим, довођење појачања није видео игрица нити су играчи роботи или софтвери који увијек раде и играју исто по заданим параметрима. Без обзира колико били квалитетни, према анализама које радимо, у довођењу појачања су могући промашаји јер неки играчи једностано не проиграју на очекиваном нивоу, из пуно могућих разлога. Због тога, да би смо следеће сезоне остварили потпуни успјех и улазак у групну фазу европских такмичења реално су потребна 3 прелазна рока ( укључујући садашњи , јесењи и следећи љетњи) у коме филтрирају права појачања а екипа добија хомогеност, компактност и квалитет на свим позицијама, уз јак ростер играча који су у ротацији током сезоне у више такмичења- наводи се у објави предсједника Тегелтије

У Борцу истичу да је циљ да се екипа максимално појача у складу са амбицијама.

- ФК Борац са свим својим капацитетима предузима максималне напоре како би до краја прелазног рока припремио и ојача екипу за наредну сезону и европске квалификације које нам долазе. Наши скаути су активни не само у БиХ и региону него и у цијелој Европи те неким прекоокеанским земљама. Са неким садашњим играчима ћемо продужити уговоре, са некима ћемо се поздравити и пожељети им срећу, а све у складу са препорукама стручног штаба и спортског сектора клуба, на основу њиховог учинка и квалитета у сезони која је протекла. Још једном посебно желим да честитам свим навијачима ФК Борац на освајању другог мјеста и уласку у Европу уз прескакање једне степенице квалификација. Правимо европски Борац! Ај Борац”, навео је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана