Предсједник Анкарагучуа доживотно избачен из фудбала због ударања судије

ГС
Предсједник Анкарагучуа доживотно избачен из фудбала због ударања судије

Предсједник турског суперлигаша Анкарагучуа Фарук Коца је доживотно избачен из фудбала због ударања судије Халила Умута Мелера на терену након утакмице против Ризеспора.

Анкарагучуа и Ризеспор су ремизирали 1:1, а Коца је незадовољан суђењем на крају сусрета одлучио да се физички обрачуна са главним арбитром.

Судија Халил Умут Мелер је од задобијеног ударца остао на земљи и са видљивом масинцом испод ока, те је пребачен у болницу гдје га је посјетио и предсједник Турске Рецеп Тајип Еердоган, а првенство Турске је привремено прекинуто.

Коца је поднио оставку на мјесто предсједника клуба за који играју бх. ногометаши Нихад Мујакић, Андреј Ђокановић и Риад Бајић, али је прије тога дао шокантну изјаву.

"Овај инцидент настао је због кривих одлука и провокативног понашања судије. Циљ ми је био вербално реаговати на његово суђење и пљунути му у лице. У том сам тренутку ошамарио арбитра по лицу, а шамар који сам дао неће изазвати никакве пријеломе. Након мог шамара, судија је стајао неких 5-10 секунди и онда се бацио на земљу. Одмах су ме удаљили с мјеста догађаја јер сам био срчани болесник", рекао је за ЦНН Турк Коца који је и ухапшен, те тек му пријети чак и затворска казна, преноси Кликс.

Турски ногометни савез је експресно донио одлуку о доживотној суспензији Коце, а морат ће платити казну у износу од 2 милиона турских лира (63.000 еура).

Такође, Анкарагучуа ће наредних пет домаћих утакмица играти пред празним трибинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана